Preskočiť na hlavný obsah

Predvídavé Cookies na sobotu

     
        Aj vaše deti tak "tvrdo" pracujú, prežívajú ťažké galeje, ak od nich očakávate povysávanie svojich izieb a vynesenie koša. Ten môj malý, statočný 14 ročný chlapček sa práve zrútil vysýlene na posteľ, celý vyčerpaný po povysávaní svojej izbičky o rozmere cca 3,5x 4 metre. Aby tie spálené kalórie  nechýbali, hneď ráno (predvídavo) som upiekla:

                                                                    Cookies



1 hrnček - alebo 225 g masla izbovej teploty

1/2 hrnčeka hnedého cukru
1/2 hrnčeka bieleho cukru
2 veľké vajcia - ja som dala 3 stredné
1 ČL vanilkovej esencie
2 1/4 hrnčeka polohrúbej múky
1 ČL prášku do pečiva
1/2 ČL soli
200 g čokoládu - nasekanú
1 hrnček nasekaných orechov


1. Predhrejte rúru na 190°C.
2. Zmixujte maslo a cukor do penista. Pridajte vajcia a vanilku.
3. Zmiešajte múku, prášok do pečiva, soľ a potom postupne pridávajte do maslovej hmoty za stáleho šľahania.
4. Pridajte nasekanú čokoládu a nasekané orechy.
5. Na plech dajte papier na pečenie a lyžicou nanášajte kopčeky.
6. Pečieme asi 10-12 minút do zlatista. 








Komentáre

  1. Ivanka, ja uz mam "tieto obdobia" za sebou:) Veru pripomenula si mi svojim prispevkom tieto casy, len ja som mojim holkam predvidave cookies nepiekla:)Orechovo cokoladkove su urcite velke mnaaaaaam.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. IVUŠ, DĚKUJI ZA RECEPTÍK.
    URČITĚ VYZKOUŠÍM.
    PŘEJI KLIDNÝ, POHODOVÝ A PŘÍJEMNÝ ADVENTNÍ ČAS.
    MĚJ SE PĚKNĚ.
    BOHDA

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Ivanka ďakujem inšpiráciu, ja mám ešte malých lapajov, ale už tiež odomňa vyžadujú jasné podmienky. Tento týždeň MUSÍM upiecť falošný krémeš, ale ani takýmito cookies by určite nepohrdli...

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Dievčatá,ďakujem,že ste nakukli.
    Adi,všetky deti sú asi rovnaké, keby boli iné,veľmi by sme sa čudovali :))).
    Bohdi,mne sa cookiesky veľmi nedarili, stále boli také vysušené, dosť ma to štvalo,však to zvládne každé 10 ročné americké dieťa :))).Tieto sú trochu vyššie a aj preto sa mi asi vydarili.
    Slávka, falošný krémeš je fajn,tak príjemnú prípravu!
    Aj Vám pohodový týždeň!

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Máte radi Čínu?

Alebo ešte lepšie Kuracie na sladkokyslo? Nemusíme vystrčiť ani nos, stačí zájsť do kuchyne a uvariť . Mám recept, ktorý je fakt výborný a bleskovo pripravený.

foto z internetu
Sweet and sour chicken


4-6 kuracich pŕs, naposledy som robila z morčacích
zemiakový alebo kukuričný škrob /maizena/
olej na smaženie
vajíčka - podľa množstva mäsa

Sladkokyslá omáčka:

4 PL kečupu
1/2 pohára octu
3/4 pohára cukru
1 PL sójovej omáčky
1 strúčik postrúhaného strúčiku cesnaku
Všetko dobre premiešame.

Kuracie mäso nakrájame na ľubovolný tvar, obalíme vo vajci a potom v maizene. Smažíme na oleji do ružova. Nedávajte veľa oleja, len tak aby sa mäso vysmažilo na rýchlo. Keď ich máme vysmažené, dáme ich do pekáča a zalejeme ich sladkokyslou omáčkou. Premiešame. Dáme do rúry na 30 minút, na 180 ° C, počas pečenia 2-3 krát premiešame.  Podávame s ryžou.



BRIOCHE-CHINOIS alebo raňajky po francúzky

Brioškové pečivo patrí medzi moje naj. Ku káve alebo čaju mňam, mňam. Objavila som výborný recept s podrobným postupom na http://olivovakucharka.webgarden.cz/sladkosti/damska-jizda-s-cinanem-a-recept.html .  Vyskúšala a je to výborné, len môj sporák začína trochu haprovať, na zdesenie môjho manžela /vraj sa na to pozrie :)/ takže nebol prepečený akoby mal.

Brioche Chinois
alebo Francúzka Čína
                                                      alebo Brioška od Číňana

Cesto:  100 ml mlieka, 15 g droždia, 2 vajcia, 50 g cukru, 90 g masla, 400 g hladkej múky, štipka soli.

Krém- Creme patissiére - 3 žĺtky, 100 g cukru, 50 g hladkej múky, 500 ml mlieka, 1 vanilk.cukor

Postup:  Urobíme si kvások - do vlažného mlieka dáme trochu cukru a droždie. Poprášime trochou múky, zakryjeme utierkou a dáme do tepla. Za 10-15 minút by mal byť kvások hotový.
             Do misy dáme preosiatu múku + cukor + soľ + kvások + rozšľahané vajcia + rozpustené a vychladnuté maslo. Vypracujeme cesto. Po vypracovaní h…

Jemný čokoládový koláč

Dezert bohatý na antioxidačné látky, obsiahnuté v čokoláde a mastných kyselinách orechov ..... tak takto bol prezentovaný tento koláč v časopise. Keď ide v  podstate o zdravý recept, tak prečo ho nevyskúšať však? Ide o značne neformálny, domácky (vrch koláča popraskaný aj v časopise :)) suchý koláč, ktorý si žiada, aby bol podávaný s  džemom, šľahačkou, ovocím  ....

TORTA MORBIDA AL CIOCCOLATO
La Cucina Italiana 1-2/2013

300 g čokolády na varenie
170 ml mlieka
150 g cukru
80  g celozrnnej múky 
65  g masla
60  g maizeny
60  g orechov
2   vajcia
pomaranč, jedlá sóda, štipku soli

1. Čokoládu roztopíme vo vodnej lázni a následne schladíme s mliekom - v ktorom sme povarili pomarančovú kôru.
2. Maslo vyšľaháme s cukrom, 2 žĺtkami a štipkou soli. Pridáme na jemno nasekané orechy (ja som ich pomlela) roztopenú čokoládu, múku, maizenu, 1 ČL sódy a na koniec bielka vyšľahané so štipkou soli.
3. Vymažeme maslom tortovú formu (priemer 22 cm)vysypeme boky múkou, vyložíme dno papierom na pečeni…