na letný augustový obed u nás doma. Chutí ako Boršč, len tam nebola kapusta, ale zato hojné množstvo čerstvých paradajok a paprík z trhu.
Cviklová polievka
(pre 4 osoby)
3 cvikly
1 veľký zemiak
5 paradajok
3 papriky
1 cibuľu
trochu zeleru ...
petržlenová a zelerová vňať, koreniny - rasca,soľ,čier.korenie
Postup jednoduchý - na troche oleja popražíme na drobno nakrájanú cibuľu a rascu. Pridáme na kocky nakrájaný zemiak - po chvíľke pridáme ostatnú nakrájanú zeleninu. Môžeme pridať paradajkový pretlak - ale nemusíme. Zalejeme vriacou vodou - môžeme pridať aj bujón, dochutíme a varíme do mäkka. Nakoniec časť zeleniny vyberieme a vymixujeme ponorným mixérom - vlejeme opäť do polievky, čím sa pekne zahustí. Necháme prevrieť. A je hotovo.
Všetko to trvá cca 30 minút. Podávame s kyslou smotanou.
krásna farba, keď vyskúšam napíšem ďalší komentár :)
OdpovedaťOdstrániťKinga :), pekný deň!
OdpovedaťOdstrániťhmmm to vypadá mňamózně:)
OdpovedaťOdstrániťPeťka,aj zdravé a rýchle. Také mám rada.
OdpovedaťOdstrániťto fakt vyzerá úžasne!....a hlavne to úvodné foto je krásne, páči sa mi obrus, kvietky, gaštanko, a aj tá dobrota :-)
OdpovedaťOdstrániťIvetka,ďakujem :))).
OdpovedaťOdstrániť