pekné slovo dúšok, však? A v spojení s jeseňou, ja ja jaáááj.
Takže, ak máte radi škoricu, tekvicu, klinček a muškátový oriešok, smelo do toho, za 15 minút si vychutnávate kávu s príchuťou samých dobrých, voňavých ingrediencií.
Tekvicová korenená poleva do kávy,
ale aj na zmrzlinu ....
1 hrnček vody
3/4 hrnčeka kryštálového cukru - ja som použila hnedý
1 1/2 PL pyré z tekvice - myslite na to, keď budete spracovávať tekvicu na niečo iné, ja som použila hokaido a to som ju udusila na na troche vody, alebo keď budete tekvicu zapekať - stačí roztlačiť vidličkou na pyré
1- 2 ČL mletej škorice / alebo 3 tyčinky škorice/
1/2 ČL muškátového orieška
1/4 ČL klinčekov
Do malého hrnca dáme všetky suroviny a pomaličky varíme cca 15 minút za občasného miešania. Dávame pozor, aby nám to nevrelo. Keď máme hotovo, polevu dáme trochu vychladnúť a precedíme cez sitko. Nalejeme do flaštičky,v chladničke by nám to malo vydržať 1 mesiac.
Ďakujem za inšpiráciu a originál tu: http://sugarcrafter.net/2011/09/16/pumpkin-spice-latte/
Hmm zajímavé :)
OdpovedaťOdstrániťsúhlasím, veľmi zaujímavé..., musím vyskúšať :)
OdpovedaťOdstrániťJani,veru, veru.
OdpovedaťOdstrániťBiba, veru, skús - je to rýchlovka.