Dezert bohatý na antioxidačné látky, obsiahnuté v čokoláde a mastných kyselinách orechov ..... tak takto bol prezentovaný tento koláč v časopise. Keď ide v podstate o zdravý recept, tak prečo ho nevyskúšať však? Ide o značne neformálny, domácky (vrch koláča popraskaný aj v časopise :)) suchý koláč, ktorý si žiada, aby bol podávaný s džemom, šľahačkou, ovocím ....
TORTA MORBIDA AL CIOCCOLATO
La Cucina Italiana 1-2/2013
300 g čokolády na varenie
170 ml mlieka
150 g cukru
80 g celozrnnej múky
65 g masla
60 g maizeny
60 g orechov
2 vajcia
pomaranč, jedlá sóda, štipku soli
1. Čokoládu roztopíme vo vodnej lázni a následne schladíme s mliekom - v ktorom sme povarili pomarančovú kôru.
2. Maslo vyšľaháme s cukrom, 2 žĺtkami a štipkou soli. Pridáme na jemno nasekané orechy (ja som ich pomlela) roztopenú čokoládu, múku, maizenu, 1 ČL sódy a na koniec bielka vyšľahané so štipkou soli.
3. Vymažeme maslom tortovú formu (priemer 22 cm)vysypeme boky múkou, vyložíme dno papierom na pečenie a vylejeme do formy cesto. Pečieme cca 40 minút na 165°C. Ja som piekla na 180 °C cca 40 minút. To len potvrdzuje, že každá rúra je iná.
vypadá naprosto krásně, něco podobného mám vplánu zítra upéct:)
OdpovedaťOdstrániťpripomína mi Sacherovú tortu, krásny recept Ivka :-)
OdpovedaťOdstrániťDúfam, že môj komentár naskočí a nebude to ako včera.
OdpovedaťOdstrániťJani, idem sa pozrieť ako sa ti darilo.
Ywett, áno je to taká čoko-sacherka s vôňou pomarančov.
Dievčatá pekný víkend!
Super koláč, dělávám podobný. Letos se mi udělal uprostřed děsný kráter, takže jsem maskovala čokoládovou polevou :D a se šlehačkou to nemá chybu.
OdpovedaťOdstrániťHezkou neděli.
Ilona