Na mamine šišky si spomínam zvlášť v tomto období dosť často. Boli tak správne mäkkučké, akurát prepečené a bolo ich stále hrozne veľa.
Tieto sú tvarohové, bleskové - také aby potešili prázdninujúce dieťa a ich prípravou úplne neodrovnali jeho matku po príchode z práce.
Rýchle tvarohové šišky
FOOD 3/2014 na 20 ks malých šišiek
3 vajcia
30 g práškového cukru
1 sáčok vanilkového cukru
250 g plnotučného tvarohu
4 PL rumu
200 g hladkej múky
1 prášok do pečiva
štipka soli, olej na vyprážanie, práškový cukor
Oddelíme bielka od žĺtkov. Žĺtky dajte do misy s cukrom, vanilkovým cukrom, tvarohom, rumom a všetko spolu vyšľahajte. Potom do tejto hmoty preosejte múku s práškom do pečiva a premiešajte. Bielky vyšľahajte so štipkou soli na pevný sneh. Ten potom po častiach zapracujte do pripraveného cesta. V hrnci zahrejeme olej, lyžicou vykrajujeme z cesta šišky (chce to cvik, mne to vyšlo tak kostrbato) a vkládajte ich do horúceho oleja. Smažte do zlatista, po vychladnutí pocukrujte.
Takové dobroty já můžu:-))
OdpovedaťOdstrániťAjka, aj ja :), ešte že je to taká bleskovka.
OdpovedaťOdstrániť