Preskočiť na hlavný obsah

Po

daňovom záprahu som si vybrala na veľkonočné pečenie, čo najrýchlejšie a nenáročné recepty.
Ako prvý som piekla MRKVOVÝ, druhý KOKOSOVÝ a na koniec ČOKOLÁDOVÝ.

MRKOVÝ KOLÁČ,  pri jeho pečení som sa inšpirovala  receptom z posledného Apetitu, len som ho nepiekla ako tortu, ale vo forme srnčieho chrbáta a miesto hladkej múky som použila ryžovú.


RECEPT:
175 g masla, izbovej teploty
175 g trstinového cukru
3 vajcia, bielka a žĺtky zvlášť
2 PL cmaru, jogurtu, alebo oleja
175 g hladkej múky, ja som použila ryžovú
2 ČL prášku do pečiva
1/2 ČL soli
3/4 ČL mletej škorice
1/2 ČL mletého muškátového orieška
50 g mletých mandlí - ja som použila mleté orechy
220 g  mrkvy, najemno nastrúhanej
Poleva:   1 ks smotanového syra Philadelphia + práškový cukor + mrkvičky na ozdobu

Rúru si predhrejeme na 180 °C.
Múku, soľ, škoricu, muškátový oriešok a kypriaci prášok - všetko spolu zmiešame. V inej zmiešame maslo, cukor - prešľaháme, potom pridáme žĺtka, cmar a premiešame. Pridáme múčnu zmes, orechy, mrkvu a premiešame. Nakoniec zľahka primiešame vopred vyšľahané bielka. Cesto vylejeme do vymazaného a múkou vysypaného plechu. Pečieme cca hodinu. Po vychladnutí polejeme polevou, ktorú si pripravíme jednoducho. Zmiešame syr Philadelphia s práškovým cukrom podľa chuti, ja som pridala pár kvapiek citrónu na osvieženie.

KOKOSOVÝ KOLÁČ, som piekla podľa tohto receptu, len hladkú múku som nahradila zdravšou verziou múky - ryžovou.

A nakoniec som upiekla BROWNIES, podľa overeného receptu, len som ho trochu vylepšila so synovými obľúbenými keksíkmi OREO. Dala som ich na prvú vrstvu ešte surového cesta a ešte polovičky navrch.

Komentáre

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Chlieb

Tento recept pozná celý svet. Okrem mojej sestry :), aj preto ho tu dávam. Pod názvom  chlieb bez miesenia. Jeho príprava je tak neuveriteľne jednoduchá, že sa tomu ani nečudujem. Príprava bola zverejnená ( aj na videu)  na   www.nytimes.com  už v roku 2006. Takže, ak ste ho doteraz neupiekli  a túžite položiť na stôl domáci chlieb, bez toho aby ste vstávali na zamiesenie cesta  o 4 hodine ráno, ako naše babičky, smelo do toho.                                                                    CHLIEB bez miesenia 3 hrnčeky chlebovej múky, ja som použila T650 + trochu na poprášenie (1hrnček=250ml) 1/4 ČL sušeného droždia 1 a 1/4 ČL soli 1 a 1/4 pohára vody liatinový hrniec s pokrievkou, ak nemáte dobre poslúži aj sklenená misa s pokrievkou 1. Do nádoby dáme múku, droždie, soľ a premiešame. Pridáme vodu a premiešame. S miešaním to nepreháňajme, pre lepšie pochopenie si pozrite video. Potom cesto prikryjeme potravinovou fóliou a necháme v pokoji pri teplote cca 21 °C kysnúť 1

Brownies

foto od môjho muža -Kojšov-ružičky na záhrade                                                               je myslím dobrá voľba na upršaný prázdninový deň. Pôvodne som síce mala zámer upiecť nejaký svieži ovocný, ale všetko ovocie bolo pojedené a v šuflíku na mňa už dlhšie poškulovali čokolády na to určené.                                                 BROWNIES                                                                                        na malý plech                                                  300 g kvalitnej 74% čokolády     110 g masla                                                                       3   vajcia         90 g hladkej múky      1  pohár  hnedého cukru (môžte aj 3/4 pohára)                                                                                       1 ČL prášku na pečenie                                                                         Čokoládu + maslo rozpustíme nad parou. Necháme vychladnúť. Vymixujem

Nestihnem

Prag from Konstantin Escher on Vimeo .     toho tak veľa ako na videu, ale o čo sa za túto nedeľu v Prahe pokúsim :))) : -    vidieť a inšpirovať sa  novými výstavnými  kúskami na http://www.praguepatchworkmeeting.com/  a nemám v úmysle sa veľmi brániťnovým skladovým zásobám vo forme látok- keby ste videli tie moje, tak by ste mi to určite zakázali, však Ľudka :))),  -   dať si kávu v mojej obľúbenej kaviarni Spomienky na Afriku, vlastne už sa volá  Cafe Ebel,myslím aspoň, http://ebelcoffee.cz/cz  -   uknižkovať sa v kníhkupectve LUXOR na Václaváku http://neoluxor.cz/pobocky/palac-knih-neoluxor/ , v nedeľu otvorené do 19,00,        alebo si len tak vyložím nôžky (počasie sa má pokaziť,tak neviem-neviem) a budem pozerať na Vltavu,        tak mi prosím poprajte šťastnú cestu a naschledanou! PS: Milá moja rodina hlásim, že opäť začnem fungovať, ako sa patrí,už sa na to teším :)))!