Preskočiť na hlavný obsah

Cesta


autom do Luxemburgu bola 1 400 km dlhá, ale chceli sme, teda najmä rodičovská vetva rodiny, na rozdiel od marcovo dospelého člena, ktorý mal svoje predstavy o strávení dovolenky, navštíviť našu prvorodenú. A následne prísť na to z akého dôvodu prejavuje symptómy spokojnosti až šťastia, v tak malom meste, všakže.
        Do niektorých vecí, ale rodič nemá šprtať, hlavne keď je dieťa  spokojné.
Načo som ale prišla,okrem  tohto základného poznania, za tých skoro sedem dovolenkových dní:
- že každý deň začatý cappucinom a croisantom je oveľa krajší,

- že môj najlepší cestovateľský parťák je môj vlastný muž,

- že by som mala zapracovať na svojej angličtine, pretože to zvládne každý luxemburčan a istí to ešte francúzštinou, nemčinou a sem tam portugálčinou a teda aspoň ten jeden by som mohla zvládnuť,
- že René Margritte bol-je fakt dobrý,

- že tri novo- kúpené- všetky- pruhované tričká boli trošku zbytočne kúpené a stačilo jedno /dve/,
- že je veľká škoda, že nesusedíme s  Luxemburgom, pretože nafta tam stála 1,02€,
- že v Luxemburgu sú krásne parky, zelene, ihriská pre deti,


 
- že stálo zájsť do nádherných priestorov múzea moderného umenia MUDAM, postaveného Leoh Ming Peiom, autorom slávnej pyramídy Louvre.


Komentáre

  1. Ahoj, moc hezká a zajímavá cesta ,zdravím z rozpáleného Brna Libuše

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Ahoj, moc hezká a zajímavá cesta ,zdravím z rozpáleného Brna Libuše

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Libuško, v Luxembursku som bola po 1x a bola to zaujimavá skúsenosť.Ale už som rada doma, lebo v tých horúčavách to bolo dosť náročné. Usilovne mávam z rozpálených Košíc!

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Libuško, v Luxembursku som bola po 1x a bola to zaujimavá skúsenosť.Ale už som rada doma, lebo v tých horúčavách to bolo dosť náročné. Usilovne mávam z rozpálených Košíc!

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Chlieb

Tento recept pozná celý svet. Okrem mojej sestry :), aj preto ho tu dávam. Pod názvom  chlieb bez miesenia. Jeho príprava je tak neuveriteľne jednoduchá, že sa tomu ani nečudujem. Príprava bola zverejnená ( aj na videu)  na   www.nytimes.com  už v roku 2006. Takže, ak ste ho doteraz neupiekli  a túžite položiť na stôl domáci chlieb, bez toho aby ste vstávali na zamiesenie cesta  o 4 hodine ráno, ako naše babičky, smelo do toho.                                                                    CHLIEB bez miesenia 3 hrnčeky chlebovej múky, ja som použila T650 + trochu na poprášenie (1hrnček=250ml) 1/4 ČL sušeného droždia 1 a 1/4 ČL soli 1 a 1/4 pohára vody liatinový hrniec s pokrievkou, ak nemáte dobre poslúži aj sklenená misa s pokrievkou 1. Do nádoby dáme múku, droždie, soľ a premiešame. Pridáme vodu a premiešame. S miešaním to nepreháňajme, pre lepšie pochopenie si pozrite video. Potom cesto prikryjeme potravinovou fóliou a necháme v pokoji pri teplote cca 21 °C kysnúť 1

Brownies

foto od môjho muža -Kojšov-ružičky na záhrade                                                               je myslím dobrá voľba na upršaný prázdninový deň. Pôvodne som síce mala zámer upiecť nejaký svieži ovocný, ale všetko ovocie bolo pojedené a v šuflíku na mňa už dlhšie poškulovali čokolády na to určené.                                                 BROWNIES                                                                                        na malý plech                                                  300 g kvalitnej 74% čokolády     110 g masla                                                                       3   vajcia         90 g hladkej múky      1  pohár  hnedého cukru (môžte aj 3/4 pohára)                                                                                       1 ČL prášku na pečenie                                                                         Čokoládu + maslo rozpustíme nad parou. Necháme vychladnúť. Vymixujem

Čerešňový

 koláč upiecť v tomto, čerešňovom čase , je vlastne povinnosť :). Aby som si vykompenzovala výčitky, že vlastne načo sladké (?), použila som na miesto klasickej hladkej múky, múku ryžovú. A bolo to výborné.                                               Čerešňový koláč z ryžovej múky                          2 vajcia  2 banány-skôr prezreté  1 1/2 pohára ryžovej múky  1 pohár hnedého cukru  1/2 pohára masla izbovej teploty  1 ČL sódy bikarbóny  čerešne 1. Vajcia + cukor vyšľaháme do penista.   2. Postupne pridávame rozpučené banány, múku a maslo. 3. Nakoniec pridáme sódu a navrch poukladáme očistené čerešne. Pridať môžete aj zopár so stopkou. 4. Zmes vylejeme do vymazanej a múkou vysypanej formy. Pečieme na 200°C cca 30-40 minút.