Preskočiť na hlavný obsah

Tak


nejak skoro nič nestíham. Teda hlavne aktivity, ktoré v jeseni tak milujem. Dlhé, krásne prechádzky lesom a zbieranie húb . Popri venčení našej už skoro 7 mesačnej Zorky,  rekonštrukcie  starého domu a medzi varením gulášov  robotníkom a vyberaním kachličiek,  mi to akosi nevychádza.
    Na víkend som si  naordinovala prelistovať novembrové číslo Country Living, kde všetko vyzerá, že všetko sa dá zvládnuť, aj taká rekonštrukcia, len treba zachovať kľud, kľud  Angličana :0.
     Takže klik na :                               COUNTRY LIVING


Komentáre

  1. Ivka, už si mi chýbala😃. No, keďže viem čo všetko riešiš, tak sa nečudujem. Zorka je živé striebro. Naša Leyla je slabý odvar. Prajem Vám, aby všetko dopadlo dobre a nech sa Vám v novom dome dobre býva.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Olinka, díky, díky pekne. Budete mi chýbať, vzdušnou čiarou to nie je až tak ďaleko a naše vínové posedenia budem absolvovať taxíkom, bicyklom poprípade na saniach :0, dole kopcom to bude hračka!

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ivka, aj ty nám budeš chýbať. Pozerám na Vaše okná, či ešte bývate, alebo už máte zmenu TP. Verím, že ešte urobíme nejaké stretnutie. Bola by som veľmi rada, aj keď viem, že máš veľa práce.

      Odstrániť
    2. Tento komentár bol odstránený autorom.

      Odstrániť

Zverejnenie komentára

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Chlieb

Tento recept pozná celý svet. Okrem mojej sestry :), aj preto ho tu dávam. Pod názvom  chlieb bez miesenia. Jeho príprava je tak neuveriteľne jednoduchá, že sa tomu ani nečudujem. Príprava bola zverejnená ( aj na videu)  na   www.nytimes.com  už v roku 2006. Takže, ak ste ho doteraz neupiekli  a túžite položiť na stôl domáci chlieb, bez toho aby ste vstávali na zamiesenie cesta  o 4 hodine ráno, ako naše babičky, smelo do toho.                                                                    CHLIEB bez miesenia 3 hrnčeky chlebovej múky, ja som použila T650 + trochu na poprášenie (1hrnček=250ml) 1/4 ČL sušeného droždia 1 a 1/4 ČL soli 1 a 1/4 pohára vody liatinový hrniec s pokrievkou, ak nemáte dobre poslúži aj sklenená misa s pokrievkou 1. Do nádoby dáme múku, droždie, soľ a premiešame. Pridáme vodu a premiešame. S miešaním to nepreháňajme, pre lepšie pochopenie si pozrite video. Potom cesto prikryjeme potravinovou fóliou a necháme v pokoji pri teplote cca 21 °C kysnúť 1

Brownies

foto od môjho muža -Kojšov-ružičky na záhrade                                                               je myslím dobrá voľba na upršaný prázdninový deň. Pôvodne som síce mala zámer upiecť nejaký svieži ovocný, ale všetko ovocie bolo pojedené a v šuflíku na mňa už dlhšie poškulovali čokolády na to určené.                                                 BROWNIES                                                                                        na malý plech                                                  300 g kvalitnej 74% čokolády     110 g masla                                                                       3   vajcia         90 g hladkej múky      1  pohár  hnedého cukru (môžte aj 3/4 pohára)                                                                                       1 ČL prášku na pečenie                                                                         Čokoládu + maslo rozpustíme nad parou. Necháme vychladnúť. Vymixujem

Čerešňový

 koláč upiecť v tomto, čerešňovom čase , je vlastne povinnosť :). Aby som si vykompenzovala výčitky, že vlastne načo sladké (?), použila som na miesto klasickej hladkej múky, múku ryžovú. A bolo to výborné.                                               Čerešňový koláč z ryžovej múky                          2 vajcia  2 banány-skôr prezreté  1 1/2 pohára ryžovej múky  1 pohár hnedého cukru  1/2 pohára masla izbovej teploty  1 ČL sódy bikarbóny  čerešne 1. Vajcia + cukor vyšľaháme do penista.   2. Postupne pridávame rozpučené banány, múku a maslo. 3. Nakoniec pridáme sódu a navrch poukladáme očistené čerešne. Pridať môžete aj zopár so stopkou. 4. Zmes vylejeme do vymazanej a múkou vysypanej formy. Pečieme na 200°C cca 30-40 minút.