ja milujem. Len keby som k nemu nepotrebovala jesť chlieb, véééľa chlebu, ale stačila by mi čerstvá zelenina. Aj Bukovský by mal zo mňa radosť. Spomínam na jeho slová, zhrešiť môžete, aj tri dni, ale potom sa pekne vráťte k rozumnej konzumácii. A to je ten problém, po sviatkoch, všakže....
Hummus podľa Elli
pre 4 osoby
Hummus podľa Elli
pre 4 osoby
2 x 400 g konzervovaného cíceru
+ šťava z jednej konzervy z cícera
3 ČL namletej rasce - nám stačila 1 ČL
šťava z 1 citróna
115 ml olivového oleja
2 strúčiky cesnaku-Ella ho odporúča najprv zapiecť v rúre 10 min. na 200°C, ja som ho dala čerstvý
3 PL tahini
soľ
Do mixéra dáme odcedený cícer / šťavu z jednej konzervy si ponecháme /, pridáme mletú rascu - s ňou opatrne, nie každý znesie 3 lyžičky, radšej menej a podľa chuti pridávajte. Potom šťavu z citróna, očistený cesnak, postupne olivový olej, nakoniec tahini a soľ.
Nakoniec prilejeme odloženú šťavu z cícera a nariedime na hustotu, akú obľubujeme.
* Ďakujem Ňaňa za krásnu knihu, už sa chystám na Falafel, pohankové lievance ....
Och, rado sa stalo...skúšaj, skúšaj, a ja sa potom inšpirujem! :*
OdpovedaťOdstrániťOch Ňaňka, trochu som sa zasekla, ale ja sa rozbehnem :). Pá
OdpovedaťOdstrániť