Tortička preto, lebo je pečená v menšej cca 16 cm tortovej forme. Je bezlepková a expresne pripravená.
Mandľová tortička
1 1/2 pohára mandľovej múky /z Lidla, je ok/
4 vajcia
1/2 pohára trstinového cukru
šťava z citróna, podľa chuti
hrsť olúpaných mandlí na ozdobu
1. Oddelíme vajcia na bielka a žĺtka. Vyšľaháme zvlášť bielka so štipkou soli do tuhej peny.
2. Potom vyšľaháme žĺtka s cukrom do penista.
3. Do vyšľahaných žĺtok primiešame mandľovú múku a zľahka vmiešame vyšľahané bielka.
4. Tortovú formu vymažeme tukom a múkou /ak sme bezlepkový tak mandľovou múkou/.
Vylejeme do nej pripravené cesto, môžeme posypať hrsťou olúpaných mandlí, alebo ovocím podľa chuti.
5. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 180°C približne 40 minút. Nezabudnime, že každá rúra je iná, tak si pomôžeme špáradlom, ak je suché, tortička je hotová. Podávame s vyšľahanou šľahačkou a malinami.
Komentáre
Zverejnenie komentára