knedličky som pripravila na sobotný podvečer. Z trhu som nakúpila jahody a marhule a inšpirovala som sa receptom Dity P. Obvykle robievam viac tvarohové a neplnené, ale už dlhšie som sa chystala na tieto. S cestom sa výborne pracovalo, teda recept výborný, ako to už pri Ditiných receptoch býva. Ak máte chuť, tu je recept:
Tvarohové knedličky
250 g tvarohu
240 g polohrubej múky
1 vajce
2-3 PL oleja
štipka soli
1/2 ČL kypriaceho prášku /nemusí byť/
20-25 čerstvých jahôd /alebo o niečo menej marhúľ/
na posýpku: 150 g tvarohu - u nás máme radi- namletý mak, cukor.
1. Tvaroh + múku + vajce + olej + soľ + kypriaci prášok - zmiešame do hladkej hmoty.
2. Cesto si rozdelíme na dve polovice. Lepšie sa s ním takto pracuje. Vyvaľkáme cca na 2 mm. Pomocou radielka nakrájame štvorce, položíme jahodu /ak chceme plniť marhuľou a chceme mať pekný guľatý tvar, plníme marhuľou aj kôstkou, ja som to ale nerobila, len som to čítala/ a vytvarujeme guľky - knedličky.
3. Dáme si zovrieť vodu. Ak začne voda vrieť, nezabudneme ju trochu osoliť, opatrne pripravené knedličky dáme variť do vody. Zamiešame aby sa nám nezlepili. Po vyplávaní na vrch ich ešte varíme približne 5 minút. Ja si pre istotu stále jednu otvorím a ochutnám, či už sú.
4. Podávame roztopeným maslom, tvarohom, alebo ako v našom prípade namletým makom.
Komentáre
Zverejnenie komentára