Preskočiť na hlavný obsah

Banánový chlebík


Ja viem, viem, nie som veľmi originálna, ale tento recept je fakt dobrý. Tak šťavnatý, ako ho mám najradšej. Takže už si len zapamätať, kde ho mám napísaný, všakže :). 

Banánový chlebík s čučoriedkami
inšpirácia z nytcooking
1 pohár=250 ml


1/2 pohára -alebo 113 g roztopeného masla izbovej teploty
2 poháre -alebo 256 g  hladkej múky
1 ČL sódy bikarbóny
1/2 ČL soli
1 1/2 pohára, alebo 310 g rozpučených, najlepšie prezretých banánov- ja som mala tri malé banány
2/3 pohára- alebo 134 g trstinového cukru
1/4 pohára -alebo 57 g bieleho jogurtu, najlepšie gréckeho typu
2 vajcia
1 ČL  vanilkové extraktu - nemusí byť
čučoriedky - nemusia byť

1. Najprv si zapneme rúru na 180 °C. Vajcia + cukor vymixujeme do penista.
2. Postupne pridávame rozpučené, alebo nakrájané banány, jogurt, rozpustené maslo izbovej teploty, soľ, van.extrakt - vymiešame.
3. Nakoniec pridáme múku, sódu bikarbónu a nakoniec pridáme hrsť čučoriedok, ktoré zľahka vmiešame.
Hmotu vylejeme do formy typu na banánový chlebík, ktorú sme vystlali papierom na pečenie. Pečieme cca 50 minút. Všetko závisí od vašej rúry a rozmeru formy.





Komentáre

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Chlieb

Tento recept pozná celý svet. Okrem mojej sestry :), aj preto ho tu dávam. Pod názvom  chlieb bez miesenia. Jeho príprava je tak neuveriteľne jednoduchá, že sa tomu ani nečudujem. Príprava bola zverejnená ( aj na videu)  na   www.nytimes.com  už v roku 2006. Takže, ak ste ho doteraz neupiekli  a túžite položiť na stôl domáci chlieb, bez toho aby ste vstávali na zamiesenie cesta  o 4 hodine ráno, ako naše babičky, smelo do toho.                                                                    CHLIEB bez miesenia 3 hrnčeky chlebovej múky, ja som použila T650 + trochu na poprášenie (1hrnček=250ml) 1/4 ČL sušeného droždia 1 a 1/4 ČL soli 1 a 1/4 pohára vody liatinový hrniec s pokrievkou, ak nemáte dobre poslúži aj sklenená misa s pokrievkou 1. Do nádoby dáme múku, droždie, soľ a premiešame. Pridáme vodu a premiešame. S miešaním to nepreháňajme, pre lepšie pochopenie si pozrite video. Potom cesto prikryjeme potravinovou fóliou a necháme v pokoji pri teplote cca 21 °C kysnúť 1

Brownies

foto od môjho muža -Kojšov-ružičky na záhrade                                                               je myslím dobrá voľba na upršaný prázdninový deň. Pôvodne som síce mala zámer upiecť nejaký svieži ovocný, ale všetko ovocie bolo pojedené a v šuflíku na mňa už dlhšie poškulovali čokolády na to určené.                                                 BROWNIES                                                                                        na malý plech                                                  300 g kvalitnej 74% čokolády     110 g masla                                                                       3   vajcia         90 g hladkej múky      1  pohár  hnedého cukru (môžte aj 3/4 pohára)                                                                                       1 ČL prášku na pečenie                                                                         Čokoládu + maslo rozpustíme nad parou. Necháme vychladnúť. Vymixujem

Čerešňový

 koláč upiecť v tomto, čerešňovom čase , je vlastne povinnosť :). Aby som si vykompenzovala výčitky, že vlastne načo sladké (?), použila som na miesto klasickej hladkej múky, múku ryžovú. A bolo to výborné.                                               Čerešňový koláč z ryžovej múky                          2 vajcia  2 banány-skôr prezreté  1 1/2 pohára ryžovej múky  1 pohár hnedého cukru  1/2 pohára masla izbovej teploty  1 ČL sódy bikarbóny  čerešne 1. Vajcia + cukor vyšľaháme do penista.   2. Postupne pridávame rozpučené banány, múku a maslo. 3. Nakoniec pridáme sódu a navrch poukladáme očistené čerešne. Pridať môžete aj zopár so stopkou. 4. Zmes vylejeme do vymazanej a múkou vysypanej formy. Pečieme na 200°C cca 30-40 minút.