Na tento jednoduchý koláč dostanem chuť keď sa mi nechce vypekať nič komplikované a mám chuť na niečo obyčajné ku káve.
Nehovoriac, že už treba seriózne vyťahovať nasyslené namrazené čučoriedky z krásne slnečného leta.
Čučoriedkový koláčik
2 poháre hladkej múky /1 pohár = 250 ml/
1/2 pohára mlieka
1/4 pohára kryštálového cukru /najlepšie trstinového/
1/2 pohára oleja
2 vajcia
šťava z pol citróna
štipka soli, vanilkový cukor
1 kypriaci prášok
1 pohár čučoriedok
1. Vajcia s kryštálovým aj vanilkovým cukrom vyšľaháme do hladkej hmoty.
2. Pridáme štipku soli, na striedačku prilievame olej, múku a mlieko. Šťavu z citróna podľa chuti, kypriaci prášok a nakoniec zamiešame čučoriedky.
3. Cesto vylejeme do podlhovastej formy, ktorú sme vystali papierom na pečenie. Pečieme na 200 °C približne 30-40 minút. Nezabudnite, že každá rúra je iná, istí to kontrola špáradlom.
Komentáre
Zverejnenie komentára