Preskočiť na hlavný obsah

Žeby nová deka?

Látkoholičky to poznajú. Látok nikdy nie je dosť, naozaj nikdy (však Ľudka),  verte aj keď máte 5 druhov kvietkovano-oranžovej, tá kvietkovano-oranžovo-červená sa raz určite zíde. Ale, byt nie je nafukovací, tri detičky sa majú našim známym narodiť, takže deky do postieľok by sa hodili, na chalupe ešte nemáme tú správnu deku, ale zatiaľ ani posteľ, takže to nesúri...

Takže jedna z obľúbených fáz patchworkárky je aj táto:
vyzistiť to najoptimálnejšie zoskúpenie látok na deku

Komentáre

  1. ooo ano Ivi, to poznam :) niektorych veci nie je nikdy dost....:)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Látočky sú super :-)) Ivi prosím ťa, kde si zohnala tú knižku Francúzsky život? Tuším je to trochu problém nájsť, zatiaľ ju nikde nemajú na sklade.... uvidím, či mi ju Gorila zoženie.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Ivoni,ja som tiež malá problém ju zohnať. V Pantha Rhei KE ju hľadali 3 pracovníci+ja v regáloch, lebo v PC im ukazovalo, že ju majú.Ale nepodarilo sa. Tak mi poradili, že majú prevádzku v Michalovciach a v Bardejove, vyhľadala som na internete číslo a z Michaloviec mi ju poslali veľmi rýchlo a ochotne na dobierku. Tam nie som si istá či ju ešte majú,ale skús Bardejov. Dalo sa dohodnúť, že ti ju nepošlú na dobierku, ale ich pracovníkom, len to bude trvať dlhšie. Tak taká púť to bola za knižkou.Keby sme boli bližšie, tak ti môžem požičať, alebo pošlem po dcére, necelý mesiac bude ešte v Ba.Ak chceš.Tento víkend bude doma.

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Zuzka, teší ma, že je nás viac :).

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Ivi, dik za tip, poslala som mail viacerym prevadzkam Panta Rhei, tak uvidim, co mi odpisu. Niekde ju musim zohnat :-)) A urcite si ju budem chciet potom nechat, takze neriskuj a radsej ju nikomu nepoziciavaj :-D Ja idem teraz na tyzden do Zazrivej, skoda, ze este bez tejto knizky, ale beriem si ine citanie. Pekny vikend !

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Tak držím palce a peknú dovolenku!

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Chlieb

Tento recept pozná celý svet. Okrem mojej sestry :), aj preto ho tu dávam. Pod názvom  chlieb bez miesenia. Jeho príprava je tak neuveriteľne jednoduchá, že sa tomu ani nečudujem. Príprava bola zverejnená ( aj na videu)  na   www.nytimes.com  už v roku 2006. Takže, ak ste ho doteraz neupiekli  a túžite položiť na stôl domáci chlieb, bez toho aby ste vstávali na zamiesenie cesta  o 4 hodine ráno, ako naše babičky, smelo do toho.                                                                    CHLIEB bez miesenia 3 hrnčeky chlebovej múky, ja som použila T650 + trochu na poprášenie (1hrnček=250ml) 1/4 ČL sušeného droždia 1 a 1/4 ČL soli 1 a 1/4 pohára vody liatinový hrniec s pokrievkou, ak nemáte dobre poslúži aj sklenená misa s pokrievkou 1. Do nádoby dáme múku, droždie, soľ a premiešame. Pridáme vodu a premiešame. S miešaním to nepreháňajme, pre lepšie pochopenie si pozrite video. Potom cesto prikryjeme potravinovou fóliou a necháme v pokoji pri teplote cca 21 °C kysnúť 1

Brownies

foto od môjho muža -Kojšov-ružičky na záhrade                                                               je myslím dobrá voľba na upršaný prázdninový deň. Pôvodne som síce mala zámer upiecť nejaký svieži ovocný, ale všetko ovocie bolo pojedené a v šuflíku na mňa už dlhšie poškulovali čokolády na to určené.                                                 BROWNIES                                                                                        na malý plech                                                  300 g kvalitnej 74% čokolády     110 g masla                                                                       3   vajcia         90 g hladkej múky      1  pohár  hnedého cukru (môžte aj 3/4 pohára)                                                                                       1 ČL prášku na pečenie                                                                         Čokoládu + maslo rozpustíme nad parou. Necháme vychladnúť. Vymixujem

Čerešňový

 koláč upiecť v tomto, čerešňovom čase , je vlastne povinnosť :). Aby som si vykompenzovala výčitky, že vlastne načo sladké (?), použila som na miesto klasickej hladkej múky, múku ryžovú. A bolo to výborné.                                               Čerešňový koláč z ryžovej múky                          2 vajcia  2 banány-skôr prezreté  1 1/2 pohára ryžovej múky  1 pohár hnedého cukru  1/2 pohára masla izbovej teploty  1 ČL sódy bikarbóny  čerešne 1. Vajcia + cukor vyšľaháme do penista.   2. Postupne pridávame rozpučené banány, múku a maslo. 3. Nakoniec pridáme sódu a navrch poukladáme očistené čerešne. Pridať môžete aj zopár so stopkou. 4. Zmes vylejeme do vymazanej a múkou vysypanej formy. Pečieme na 200°C cca 30-40 minút.