Preskočiť na hlavný obsah

Milé (nielen) moje detičky,

keď som mala tak okolo 10, ani sme nechýrovali o počítačoch, mobiloch, ipadoch   a podobných technických novinkách.Síce na výtvarných hodinách sme každoročne maľovali "Ako si predstavuješ svet v roku 2000", tam ste to mali vidieť - lietanie na iné planéty boli samozrejmé, ale o to viac sme holdovali čítaniu (však Jakub), ale aj takým papierovým bábikám.
    Vtedy som jedným uchom počúvala od našich, že oni sa hrávali s handrovými a farebné cukríky nepoznali. Aby som našu rodinnú tradíciu neprerušila a po objavení tejto krasotinky sa to ani nedalo, tuším, že  Vy to iste radi vrátite tým Vašim :)))
                                   
Ďakujem za retro spomienku blogerke na stránke:    
http://www.theblackapple.typepad.com/  
Na stiahnutie:                    

Download Dolls & Clothes Page


                                                    Pekný víkend!!!

Komentáre

  1. Niečo podobné som mala ešte aj ja :).

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Kinga,no a o 10 rokov menej o nich ani netušia.Darmo, každá doba má svoje idoly, v každom smere :).

    OdpovedaťOdstrániť
  3. jeej, podobné som nedávno vyrábala dcérke, pretože som si na ne spomenula, ako rada som sa s niečím podobným hrávala :))

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Andrejka,neviem, či si všimla,tieto sa dajú vytlačiť, podlepiť na tvrdý papier a hranie môže začať.Ahoj.

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Chlieb

Tento recept pozná celý svet. Okrem mojej sestry :), aj preto ho tu dávam. Pod názvom  chlieb bez miesenia. Jeho príprava je tak neuveriteľne jednoduchá, že sa tomu ani nečudujem. Príprava bola zverejnená ( aj na videu)  na   www.nytimes.com  už v roku 2006. Takže, ak ste ho doteraz neupiekli  a túžite položiť na stôl domáci chlieb, bez toho aby ste vstávali na zamiesenie cesta  o 4 hodine ráno, ako naše babičky, smelo do toho.                                                                    CHLIEB bez miesenia 3 hrnčeky chlebovej múky, ja som použila T650 + trochu na poprášenie (1hrnček=250ml) 1/4 ČL sušeného droždia 1 a 1/4 ČL soli 1 a 1/4 pohára vody liatinový hrniec s pokrievkou, ak nemáte dobre poslúži aj sklenená misa s pokrievkou 1. Do nádoby dáme múku, droždie, soľ a premiešame. Pridáme vodu a premiešame. S miešaním to nepreháňajme, pre lepšie pochopenie si pozrite video. Potom cesto prikryjeme potravinovou fóliou a necháme v pokoji pri teplote cca 21 °C kysnúť 1

Brownies

foto od môjho muža -Kojšov-ružičky na záhrade                                                               je myslím dobrá voľba na upršaný prázdninový deň. Pôvodne som síce mala zámer upiecť nejaký svieži ovocný, ale všetko ovocie bolo pojedené a v šuflíku na mňa už dlhšie poškulovali čokolády na to určené.                                                 BROWNIES                                                                                        na malý plech                                                  300 g kvalitnej 74% čokolády     110 g masla                                                                       3   vajcia         90 g hladkej múky      1  pohár  hnedého cukru (môžte aj 3/4 pohára)                                                                                       1 ČL prášku na pečenie                                                                         Čokoládu + maslo rozpustíme nad parou. Necháme vychladnúť. Vymixujem

Čerešňový

 koláč upiecť v tomto, čerešňovom čase , je vlastne povinnosť :). Aby som si vykompenzovala výčitky, že vlastne načo sladké (?), použila som na miesto klasickej hladkej múky, múku ryžovú. A bolo to výborné.                                               Čerešňový koláč z ryžovej múky                          2 vajcia  2 banány-skôr prezreté  1 1/2 pohára ryžovej múky  1 pohár hnedého cukru  1/2 pohára masla izbovej teploty  1 ČL sódy bikarbóny  čerešne 1. Vajcia + cukor vyšľaháme do penista.   2. Postupne pridávame rozpučené banány, múku a maslo. 3. Nakoniec pridáme sódu a navrch poukladáme očistené čerešne. Pridať môžete aj zopár so stopkou. 4. Zmes vylejeme do vymazanej a múkou vysypanej formy. Pečieme na 200°C cca 30-40 minút.