Preskočiť na hlavný obsah

Jedna noha

tam a druhá naspäť. Tak tak nejako trval môj výlet do Prahy. Výstavná misia splnená, dojmy a inšpirácia musí vystačiť do ďalšej výstavy. Praha nádherná ako vždy, trochu temná,ako každé veľkomesto,trochu menej turistov ako v lete, trochu kosa, káva výborná a šťastný návrat domov. Pekný aprílový týždeň.














Komentáre

  1. Takze vsetko vyslo tak ako si si naplanovala. To je super. Ved v Praze je blaze:)))

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Jej, vidím svoje látky, takže sme sa stretli :o) Škoda, že som nevedela, že si to ty :o)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Aďka,tak,tak.
    Jéééj,Katka,tak to som nemala ani tušenia,ten svet je ale malý.Je to taká švanda,že si ma identifikovala podľa látok. Milá si bola a krásne látky máš.Nabudúce sa už budeme poznať.
    Pekné dni dievčatá!

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Úžasné fotky, Ivanko, a abych řekla pravdu, tak jsi mě naladila na pražské "vejletění". A ty látky, ty barvičky...mám z toho všeho úplně skvělou náladu :-*
    Giveaway

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Vivi Vivi, dakujem, to som naozaj rada. Pekne sviatocne, voľne dni!

      Odstrániť
  5. S velkým potěšením se jsem u Vás podívala, co se u nás v Praze děje. Letos jsem výstavu promeškala, příště si dám větší pozor. Díky za pěkné fotky a milé texty - a deky, ty samozřejmě záááááávidím :-)
    Radostné Velikonoce! Petra

    OdpovedaťOdstrániť
  6. krásne fotky, aj tie látky a výtvory, nádherné! :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Peťka,potešenie na mojej strane. Držím palce a už som sa stala nadšenou pozorovateľkou Vašej milej myšlienky na obnovu dedkovej záhrady.Veľa radosti a trpezlivosti!
    Yvett, ďakujem, fakticky :))). Pekné slnečné, jarné dni!!!

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Chlieb

Tento recept pozná celý svet. Okrem mojej sestry :), aj preto ho tu dávam. Pod názvom  chlieb bez miesenia. Jeho príprava je tak neuveriteľne jednoduchá, že sa tomu ani nečudujem. Príprava bola zverejnená ( aj na videu)  na   www.nytimes.com  už v roku 2006. Takže, ak ste ho doteraz neupiekli  a túžite položiť na stôl domáci chlieb, bez toho aby ste vstávali na zamiesenie cesta  o 4 hodine ráno, ako naše babičky, smelo do toho.                                                                    CHLIEB bez miesenia 3 hrnčeky chlebovej múky, ja som použila T650 + trochu na poprášenie (1hrnček=250ml) 1/4 ČL sušeného droždia 1 a 1/4 ČL soli 1 a 1/4 pohára vody liatinový hrniec s pokrievkou, ak nemáte dobre poslúži aj sklenená misa s pokrievkou 1. Do nádoby dáme múku, droždie, soľ a premiešame. Pridáme vodu a premiešame. S miešaním to nepreháňajme, pre lepšie pochopenie si pozrite video. Potom cesto prikryjeme potravinovou fóliou a necháme v pokoji pri teplote cca 21 °C kysnúť 1

Brownies

foto od môjho muža -Kojšov-ružičky na záhrade                                                               je myslím dobrá voľba na upršaný prázdninový deň. Pôvodne som síce mala zámer upiecť nejaký svieži ovocný, ale všetko ovocie bolo pojedené a v šuflíku na mňa už dlhšie poškulovali čokolády na to určené.                                                 BROWNIES                                                                                        na malý plech                                                  300 g kvalitnej 74% čokolády     110 g masla                                                                       3   vajcia         90 g hladkej múky      1  pohár  hnedého cukru (môžte aj 3/4 pohára)                                                                                       1 ČL prášku na pečenie                                                                         Čokoládu + maslo rozpustíme nad parou. Necháme vychladnúť. Vymixujem

Čerešňový

 koláč upiecť v tomto, čerešňovom čase , je vlastne povinnosť :). Aby som si vykompenzovala výčitky, že vlastne načo sladké (?), použila som na miesto klasickej hladkej múky, múku ryžovú. A bolo to výborné.                                               Čerešňový koláč z ryžovej múky                          2 vajcia  2 banány-skôr prezreté  1 1/2 pohára ryžovej múky  1 pohár hnedého cukru  1/2 pohára masla izbovej teploty  1 ČL sódy bikarbóny  čerešne 1. Vajcia + cukor vyšľaháme do penista.   2. Postupne pridávame rozpučené banány, múku a maslo. 3. Nakoniec pridáme sódu a navrch poukladáme očistené čerešne. Pridať môžete aj zopár so stopkou. 4. Zmes vylejeme do vymazanej a múkou vysypanej formy. Pečieme na 200°C cca 30-40 minút.