je ako stvorená na pizzu. Je viac času a ak si odmyslím šúrovanie kúpeľne, vyvesenie x várok vypraného prádla ... :)))., ale to k sobote už akosi patrí.
Takže, ak máte chuť tu je recept na pizzové cesto, ale ako môj manžel nezabudol povedať, výborná bola, ALE pečená na drevenom uhlí by bola lepšia :).
PIZZA cesto
na 2 tenké kusy
1 pohár teplej vody
1 PL instatného droždia
2 ČL cukru
3 poháre múky - ja som použila T-650 hladkú
1 ČL soli
V malej miske zamiešame 1 pohár teplej vody + cukor + instatné droždie. Necháme droždie (cca 10 minút) trochu nabobtnať. Do veľkej misy dáme múku + štipku soli + droždie s vodou. Zamiešame varechou. Vypracujeme cesto (cca 5 minút), ktoré sa nelepí. Keďže každá múka je iná,podľa potreby prisypeme múku, alebo pridáme teplú vodu. Prikryjeme utierkou a necháme kysnúť, až sa objem zdvojnásobí, môže to trvať cca 45 minút až hodinu a pol. A potom už len cesto rozdelíme na 2 kúsky, vyvaľkáme na tenko a zdobíme čím máme radi. Ja som si uvarila paradajkovú omáčku na cibuľke, pridala provensálske korenie, touto omáčkou som potrela vrch každej pizze, a potom čo bolo v chladničke a čo máme radi -na tenko nakrájanú cibuľu, eidam syr, šunku, feta syr, rucolu, petržlenovú vňať ... nakoniec nezabudnite pofŕkať pizzu olivovým olejom. Pečieme cca 10-15 minút na 220°C - pozor každá rúra je iná.
Viac takýchto sobôt prosím!
Takže, ak máte chuť tu je recept na pizzové cesto, ale ako môj manžel nezabudol povedať, výborná bola, ALE pečená na drevenom uhlí by bola lepšia :).
PIZZA cesto
na 2 tenké kusy
1 pohár teplej vody
1 PL instatného droždia
2 ČL cukru
3 poháre múky - ja som použila T-650 hladkú
1 ČL soli
V malej miske zamiešame 1 pohár teplej vody + cukor + instatné droždie. Necháme droždie (cca 10 minút) trochu nabobtnať. Do veľkej misy dáme múku + štipku soli + droždie s vodou. Zamiešame varechou. Vypracujeme cesto (cca 5 minút), ktoré sa nelepí. Keďže každá múka je iná,podľa potreby prisypeme múku, alebo pridáme teplú vodu. Prikryjeme utierkou a necháme kysnúť, až sa objem zdvojnásobí, môže to trvať cca 45 minút až hodinu a pol. A potom už len cesto rozdelíme na 2 kúsky, vyvaľkáme na tenko a zdobíme čím máme radi. Ja som si uvarila paradajkovú omáčku na cibuľke, pridala provensálske korenie, touto omáčkou som potrela vrch každej pizze, a potom čo bolo v chladničke a čo máme radi -na tenko nakrájanú cibuľu, eidam syr, šunku, feta syr, rucolu, petržlenovú vňať ... nakoniec nezabudnite pofŕkať pizzu olivovým olejom. Pečieme cca 10-15 minút na 220°C - pozor každá rúra je iná.
Viac takýchto sobôt prosím!
tá pizza je perfektnááá, joj hneď by som si dala :)
OdpovedaťOdstrániťmnaaaaaaaaaaaaaaam :) ze slintam tu ako bernardín
OdpovedaťOdstrániťVypadá to báječně!
OdpovedaťOdstrániťU mě na blogu je k vyzvednutí ocenění.
Hezký den, Ilona
Dievčatá, ďakujem a pekný deň!!!
OdpovedaťOdstrániť