Tento recept pozná celý svet. Okrem mojej sestry :), aj preto ho tu dávam. Pod názvom chlieb bez miesenia. Jeho príprava je tak neuveriteľne jednoduchá, že sa tomu ani nečudujem. Príprava bola zverejnená ( aj na videu) na www.nytimes.com už v roku 2006. Takže, ak ste ho doteraz neupiekli a túžite položiť na stôl domáci chlieb, bez toho aby ste vstávali na zamiesenie cesta o 4 hodine ráno, ako naše babičky, smelo do toho. CHLIEB bez miesenia 3 hrnčeky chlebovej múky, ja som použila T650 + trochu na poprášenie (1hrnček=250ml) 1/4 ČL sušeného droždia 1 a 1/4 ČL soli 1 a 1/4 pohára vody liatinový hrniec s pokrievkou, ak nemáte dobre poslúži aj sklenená misa s pokrievkou 1. Do nádoby dáme múku, droždie, soľ a premiešame. Pridáme vodu a premiešame. S miešaním to nepreháňajme, pre lepšie pochopenie si pozrite video. Potom cesto prikryjeme potravinovou fóliou a necháme v pokoji pri teplote cca 21 °C kysnúť 1
Ivanka, koláč sa ti krásne vydaril a pekný víkend aj tebe :-)
OdpovedaťOdstrániťmnam! nadherny kolacik a vyzera veelmi chutne! :) a pravdu pises o tych jablckach, mne je fakt luto ze nevydrzia aj viac rokov,lebo podla predpovedi niektorych zahradkarskych odbornikov to buduci rok nebude s jablkami take vesele ako tento rok,takze som za tohorocnu urodu neopisatelne vdacna :)
OdpovedaťOdstrániťYwett, díky,aj tebe pohodový o hodinu dlhší víkend!
OdpovedaťOdstrániťMarysity, pravdu máš, tešme sa!