Preskočiť na hlavný obsah

Zdravé varenie


to bol záverečný kurz z vianočného balíčka pre našu rodinu. Ako vo všetkom, tak aj pri jedle platí pre každého iná mierka, pre niekoho už  vynechanie mäsa z pokrmu predstavuje vrchol zdravého pokrmu, niekto potrebuje naklíčené klíčky a niekto surovú zeleninu (alebo tiež moderný Raw food).
      Myslím, že tento kurz mala viesť moja sestra (nič proti profesionálom asi tušia,že keby pritvrdili, tak kurz majú prázdny), to by bolo naozaj zdravé varenie, ale v rámci kompromisu a hesla, že všetko s mierou, sme varili zo zdravých, poväčšinou lokálnych surovín.


                                                           Zeleninové ragú s rybkou
                                        Fazuľovo-mungo-tofu šalát so (šťastným, teda za života voľne behajúcim)  kuriatkom na pare
                       Mangalica (zdravšie prasiatko) s chrenovo-jablkovou prílohou, poriadne ostrou
                                               Dezert - tofu s vanilkou a ovocím

Komentáre

  1. Vypadá to opravdu nádherně!! Obdivuju, jak umí někdo jídlo tak krásně naaranžovat.
    A že taky chutná, o tom nepochybuju ;)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Ilonka, s tým mám problém tiež. V reálnom živote, keď času je málo to ide horšie, ale snažím sa, ako sa hovorí, jedlo má aj dobre vyzerať :).Pekný deň.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Mňam všechnoto vypadá taaak skvěle!:)

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Chlieb

Tento recept pozná celý svet. Okrem mojej sestry :), aj preto ho tu dávam. Pod názvom  chlieb bez miesenia. Jeho príprava je tak neuveriteľne jednoduchá, že sa tomu ani nečudujem. Príprava bola zverejnená ( aj na videu)  na   www.nytimes.com  už v roku 2006. Takže, ak ste ho doteraz neupiekli  a túžite položiť na stôl domáci chlieb, bez toho aby ste vstávali na zamiesenie cesta  o 4 hodine ráno, ako naše babičky, smelo do toho.                                                                    CHLIEB bez miesenia 3 hrnčeky chlebovej múky, ja som použila T650 + trochu na poprášenie (1hrnček=250ml) 1/4 ČL sušeného droždia 1 a 1/4 ČL soli 1 a 1/4 pohára vody liatinový hrniec s pokrievkou, ak nemáte dobre poslúži aj sklenená misa s pokrievkou 1. Do nádoby dáme múku, droždie, soľ a premiešame. Pridáme vodu a premiešame. S miešaním to nepreháňajme, pre lepšie pochopenie si pozrite video. Potom cesto prikryjeme potravinovou fóliou a necháme v pokoji pri teplote cca 21 °C kysnúť 1

Brownies

foto od môjho muža -Kojšov-ružičky na záhrade                                                               je myslím dobrá voľba na upršaný prázdninový deň. Pôvodne som síce mala zámer upiecť nejaký svieži ovocný, ale všetko ovocie bolo pojedené a v šuflíku na mňa už dlhšie poškulovali čokolády na to určené.                                                 BROWNIES                                                                                        na malý plech                                                  300 g kvalitnej 74% čokolády     110 g masla                                                                       3   vajcia         90 g hladkej múky      1  pohár  hnedého cukru (môžte aj 3/4 pohára)                                                                                       1 ČL prášku na pečenie                                                                         Čokoládu + maslo rozpustíme nad parou. Necháme vychladnúť. Vymixujem

Čerešňový

 koláč upiecť v tomto, čerešňovom čase , je vlastne povinnosť :). Aby som si vykompenzovala výčitky, že vlastne načo sladké (?), použila som na miesto klasickej hladkej múky, múku ryžovú. A bolo to výborné.                                               Čerešňový koláč z ryžovej múky                          2 vajcia  2 banány-skôr prezreté  1 1/2 pohára ryžovej múky  1 pohár hnedého cukru  1/2 pohára masla izbovej teploty  1 ČL sódy bikarbóny  čerešne 1. Vajcia + cukor vyšľaháme do penista.   2. Postupne pridávame rozpučené banány, múku a maslo. 3. Nakoniec pridáme sódu a navrch poukladáme očistené čerešne. Pridať môžete aj zopár so stopkou. 4. Zmes vylejeme do vymazanej a múkou vysypanej formy. Pečieme na 200°C cca 30-40 minút.