sa mi momentálne nachádza táto kuchárska kniha,vraj biblia klasickej talianskej kuchyne od Marcelly Hazan. To čo urobila Julia Child pre propagáciu francúzskej kuchyne v Amerike, to urobila práve Marcella Hazan pre tú taliansku. Ale nie o tom som chcela.
Ako som už spomínala, pred spaním si čítam každodenne aspoň 5 minút, všetko závisí od únavy, obsahu knihy..... pri tejto som zaspávala veľmi príjemne a to pri vôni mora, špagiet, cesta na pizzu, baklažánov ..............
Takže pochopíte, že na obed som za 10 minút pripravila tieto špagety - síce som nebola inšpirovaná žiadnym konkrétnym receptom ale skoro každým v knihe :). Lebo okrem surovín, je dôležité variť s láskou. A to teda Marcella vedela.
Tieto sú pripravované expresne: Dáme variť vodu a podľa návodu uvaríme cestoviny. Medzitým na olivovom oleji popražíme cibuľku, ja som pridala aj trochu póru a o niečo neskôr som doložila na plátky nakrájaný cesnak. Keďže teraz sú jedlé ešte tak cherry paradajky, použila som tie, približne 10 ks - tie som umyla, nakrájala a šup k cibuľke a cesnaku. Nakoniec som pridala umytý čerstvý špenát. Všetko som to premiešala a ihneď vypla plyn. Prikryla som hrniec pokrievkou, aby špenát pekne zmäkol. Uvarené špagety som dala do misy, pridala špenátovo-paradajkovú zmes, všetko premiešala, dosolila a pokvapkala olivovým olejom. Podávala s parmezánom.
Kniha určite pobudne na mojom nočnom stolíku trochu dlhšie, je pomerne objemná, obsahuje 703 strán, takže som dosť zvedavá ako ovplyvní moje kulinárske plány na zajtra.
Ako som už spomínala, pred spaním si čítam každodenne aspoň 5 minút, všetko závisí od únavy, obsahu knihy..... pri tejto som zaspávala veľmi príjemne a to pri vôni mora, špagiet, cesta na pizzu, baklažánov ..............
Takže pochopíte, že na obed som za 10 minút pripravila tieto špagety - síce som nebola inšpirovaná žiadnym konkrétnym receptom ale skoro každým v knihe :). Lebo okrem surovín, je dôležité variť s láskou. A to teda Marcella vedela.
Tieto sú pripravované expresne: Dáme variť vodu a podľa návodu uvaríme cestoviny. Medzitým na olivovom oleji popražíme cibuľku, ja som pridala aj trochu póru a o niečo neskôr som doložila na plátky nakrájaný cesnak. Keďže teraz sú jedlé ešte tak cherry paradajky, použila som tie, približne 10 ks - tie som umyla, nakrájala a šup k cibuľke a cesnaku. Nakoniec som pridala umytý čerstvý špenát. Všetko som to premiešala a ihneď vypla plyn. Prikryla som hrniec pokrievkou, aby špenát pekne zmäkol. Uvarené špagety som dala do misy, pridala špenátovo-paradajkovú zmes, všetko premiešala, dosolila a pokvapkala olivovým olejom. Podávala s parmezánom.
Kniha určite pobudne na mojom nočnom stolíku trochu dlhšie, je pomerne objemná, obsahuje 703 strán, takže som dosť zvedavá ako ovplyvní moje kulinárske plány na zajtra.
Tak túto knihu som si kúpila asi pred rokom. A už som z nej vyskúšala veľa receptov.
OdpovedaťOdstrániťJarmilka, tak tak ako píšeš, kniha už je staršieho dáta, s jej kúpou som dosť váhala, predsa len, nemusím mať každú druhú o varení aj doma, ale keď som sa dozvedela v septembri o umrtí Hazan a predsa ide o bibliu talianskej kuchyne, tak som si ju predsa len kúpila. Ešte pekný večer!
OdpovedaťOdstrániťHmm.... jsem nějak dostala hlad na ty špagety:-)))
OdpovedaťOdstrániťAjka, hmm, tak v stredu :), vtedy ich varí môj muž. Šúrovanie kuchyne ostáva na mne, minule mu 3x! vykypela voda so špagetami, takže sporák stál za to. Ale nejak ma život naučil, že nemôžem mať všetko, uvarené aj čistý sporák :))).
OdpovedaťOdstrániť