máme radi banánový chlebík. Ja viem, čo tu teraz mátam s banánmi, keď na trhu sú konečne jahody, maliny a dokonca som včera zazrela aj prvé čučoriedky. Ale práve preto, že sú konečne opäť tu, zvyknú ostať, teda rozumej, zostarnúť a poriadne zhnednúť práve spomínané banány. A tie skoro za zenitom čerstvosti sú na prípavu banánového chlebíka tie najlepšie.
Banánový chlieb
100 g masla - rozpusteného,ale stačí aj na malé kocky nakrájané
175 g cukru - najlepšie hnedého
225 g hladkej múky
2 vajcia
2 zrelé banány
2 PL mlieka
1 prášok do pečiva
orechy- nahrubo nasekané-nemusia byť
1. Rúru si zapneme na 190°C.
2. Vajcia + cukor vyšľaháme do peny a postupne pridávame rozpučené banány, múku, maslo a mlieko.
3. Nakoniec primiešame prášok do pečiva a orechy.
4. Cesto vylejeme do vymastenej a múkou vysypenej formy, pečieme približne 50-60 minút do zlatista.
Ahoj, no chleba tedy vypadá nádherně, jen se zakousnout.
OdpovedaťOdstrániťHezký den lm.
Ahoj, banánové prebytky spotrebované a teraz sú na rade jahody. Pekný víkend!
OdpovedaťOdstrániť