je vďačný slaný koláč, ak použijete kúpené listkové cesto, tak aj veľmi rýchlo pripravený. Tentokrát základ tvoril čerstvý baby špenát.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiYK20jbm8UzFtwFiEzJnGKd-4R5af0r2Cqx7iSgg8azcbmQK_ZhbjF1avV4Z-PmsXhv9Nw6RWQsdmw2VgpZ-G94TEsGW2TLlOyuNyNNaAf2vlsB00rE8vlqptd8BjuCdmqjfrgEnbF5eQ/s1600/quiche1.JPG)
špenátový
Nápň: 5 veľkých vajec
280 ml 12% smotany
150 ml mlieka
140 g nastrúhaného ementálu
štipka nastrúhaného muškátového orieška
soľ a čierne korenie podľa chuti
+ 1 lístkové cesto
Predhrejeme si rúru na 200 °C.
Lístkové cesto uložíme do maslom vymastenej formy. Poprepichujeme vidličkou. V miske premiešame vajcia + smotanu + mlieko, pridáme syr, muškátový oriešok, osolíme a opepríme. Pridáme umytý mladý špenát - ja som použila približne 70 g. Túto zmes vylejeme na pripravené lístkové cesto, pečieme približne 30 - 40 minút do zlatohneda.
Lístkové cesto uložíme do maslom vymastenej formy. Poprepichujeme vidličkou. V miske premiešame vajcia + smotanu + mlieko, pridáme syr, muškátový oriešok, osolíme a opepríme. Pridáme umytý mladý špenát - ja som použila približne 70 g. Túto zmes vylejeme na pripravené lístkové cesto, pečieme približne 30 - 40 minút do zlatohneda.
Komentáre
Zverejnenie komentára