Preskočiť na hlavný obsah

Z nočného stolíka

dlho očakávaná kniha, pre mňa konečne v zrozumiteľnej reči :),  bez obrázkov a ako sa na Júliu patrí - plná masla, masla a ešte raz masla.

Komentáre

  1. Nevedela som, ze to vyslo - asi tiez neodolam. Oplati sa urcite aj toto: http://www.artforum.sk/catalog/pukova-andrea-zupnik-peter:zalubeni-do-pariza/?mod=catalog&detail=65254

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Jarka, ani ja som o tom netušila, keď som ju zazrela, prežívala som také malé Vianoce :). Ako som pobadala, sme také, nielen knihami "spriaznené" duše :))), knihu Zaľúbení do Paríža "mám v merku", tak uvidíme, pomaličky, ale isto, dávam za knihy viac ako za topánky :).

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Vzdy rada nazriem do tvojich inspiracii - som rada, ze som si nasla tvoj blog. A propos knihy, velmi sme si uzili nedavnu Biblioteku. Skoda, ze nebolo viac casu (a financnych prostriedkov:). Vacsinou sme vyberali detske knihy, Pro Solutions a Svojtka su napaditi a lakavi, ale asi najviac ma potesil Perfekt, v ktorom sme objavili malu knizku Jany Bodnarovej Dievcatko z veze. Z noviniek "pre dospelych" ma vela veci nezaujalo, ale boli tam starsie knihy, ktore mi unikli alebo som ich nestihla precitat - z tych by som si vybrala, keby sa dalo. Mam rada ediciu MM zo Slovartu. A tesim sa na dalsie inspiracie od teba :)
    Pekny vecer

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Jarka, ďakujem za Tvoje tipy. Škoda, že BA je od nás tak ďaleko, tú Bibliotéku, by som si inak určite nedala újsť!

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Chlieb

Tento recept pozná celý svet. Okrem mojej sestry :), aj preto ho tu dávam. Pod názvom  chlieb bez miesenia. Jeho príprava je tak neuveriteľne jednoduchá, že sa tomu ani nečudujem. Príprava bola zverejnená ( aj na videu)  na   www.nytimes.com  už v roku 2006. Takže, ak ste ho doteraz neupiekli  a túžite položiť na stôl domáci chlieb, bez toho aby ste vstávali na zamiesenie cesta  o 4 hodine ráno, ako naše babičky, smelo do toho.                                                                    CHLIEB bez miesenia 3 hrnčeky chlebovej múky, ja som použila T650 + trochu na poprášenie (1hrnček=250ml) 1/4 ČL sušeného droždia 1 a 1/4 ČL soli 1 a 1/4 pohára vody liatinový hrniec s pokrievkou, ak nemáte dobre poslúži aj sklenená misa s pokrievkou 1. Do nádoby dáme múku, droždie, soľ a premiešame. Pridáme vodu a premiešame. S miešaním to nepreháňajme, pre lepšie pochopenie si pozrite video. Potom cesto prikryjeme potravinovou fóliou a necháme v pokoji pri teplote cca 21 °C kysnúť 1

Brownies

foto od môjho muža -Kojšov-ružičky na záhrade                                                               je myslím dobrá voľba na upršaný prázdninový deň. Pôvodne som síce mala zámer upiecť nejaký svieži ovocný, ale všetko ovocie bolo pojedené a v šuflíku na mňa už dlhšie poškulovali čokolády na to určené.                                                 BROWNIES                                                                                        na malý plech                                                  300 g kvalitnej 74% čokolády     110 g masla                                                                       3   vajcia         90 g hladkej múky      1  pohár  hnedého cukru (môžte aj 3/4 pohára)                                                                                       1 ČL prášku na pečenie                                                                         Čokoládu + maslo rozpustíme nad parou. Necháme vychladnúť. Vymixujem

Čerešňový

 koláč upiecť v tomto, čerešňovom čase , je vlastne povinnosť :). Aby som si vykompenzovala výčitky, že vlastne načo sladké (?), použila som na miesto klasickej hladkej múky, múku ryžovú. A bolo to výborné.                                               Čerešňový koláč z ryžovej múky                          2 vajcia  2 banány-skôr prezreté  1 1/2 pohára ryžovej múky  1 pohár hnedého cukru  1/2 pohára masla izbovej teploty  1 ČL sódy bikarbóny  čerešne 1. Vajcia + cukor vyšľaháme do penista.   2. Postupne pridávame rozpučené banány, múku a maslo. 3. Nakoniec pridáme sódu a navrch poukladáme očistené čerešne. Pridať môžete aj zopár so stopkou. 4. Zmes vylejeme do vymazanej a múkou vysypanej formy. Pečieme na 200°C cca 30-40 minút.