Preskočiť na hlavný obsah

Sama doma

Rodina rozpŕchnutá na všetky svetové strany, takže moje víkendové plány neobmedzené požiadavkami rodiny, prekypujú nápadmi strávenia voľných dní sama so sebou.
 Síce bijúcimi sa s požiadavkami,  ako nutne potrebujem umyť okná v celom byte, vymeniť posteľné prádlo až  po strávenie 3 dňového premietania filmov v posteli, v pyžame a  pizzou z donášky ........
  sama som zvedavá, čo zvíťazí.
   Na začiatok začnem týmto:




Komentáre

  1. Po niekoľkých dňoch až týždňoch som sa dostala na stránku blogov, ktoré sledujem, a zistila som, že mám pred sebou veľmi podobný deň ako ty. Deti sú preč a pracovné povinnosti som včera ako tak dotiahla. Pijem rannú kávu a Sweet Paul ma príjemne naladil. Prajem pekný víkend

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Jarka, tak si to správne "užime", ty moja spriaznená duša :).

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Včera mi to naozaj takto rovnako sadlo. A nakoniec aj dobre vyšlo. Teraz už očakávame príchod detí, tak si idem dať poobednú kávu, len tak posedieť, pred nástupom na húsenkovú dráhu :) Už sa teším na ich zážitky, ale predtým ešte tá káva. Peknú nedeľu

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Chlieb

Tento recept pozná celý svet. Okrem mojej sestry :), aj preto ho tu dávam. Pod názvom  chlieb bez miesenia. Jeho príprava je tak neuveriteľne jednoduchá, že sa tomu ani nečudujem. Príprava bola zverejnená ( aj na videu)  na   www.nytimes.com  už v roku 2006. Takže, ak ste ho doteraz neupiekli  a túžite položiť na stôl domáci chlieb, bez toho aby ste vstávali na zamiesenie cesta  o 4 hodine ráno, ako naše babičky, smelo do toho.                                                                    CHLIEB bez miesenia 3 hrnčeky chlebovej múky, ja som použila T650 + trochu na poprášenie (1hrnček=250ml) 1/4 ČL sušeného droždia 1 a 1/4 ČL soli 1 a 1/4 pohára vody liatinový hrniec s pokrievkou, ak nemáte dobre poslúži aj sklenená misa s pokrievkou 1. Do nádoby dáme múku, droždie, soľ a premiešame. Pridáme vodu a premiešame. S miešaním to nepreháňajme, pre lepšie pochopenie si pozrite video. Potom cesto prikryjeme potravinovou fóliou a necháme v pokoji pri teplote cca 21 °C kysnúť 1

Brownies

foto od môjho muža -Kojšov-ružičky na záhrade                                                               je myslím dobrá voľba na upršaný prázdninový deň. Pôvodne som síce mala zámer upiecť nejaký svieži ovocný, ale všetko ovocie bolo pojedené a v šuflíku na mňa už dlhšie poškulovali čokolády na to určené.                                                 BROWNIES                                                                                        na malý plech                                                  300 g kvalitnej 74% čokolády     110 g masla                                                                       3   vajcia         90 g hladkej múky      1  pohár  hnedého cukru (môžte aj 3/4 pohára)                                                                                       1 ČL prášku na pečenie                                                                         Čokoládu + maslo rozpustíme nad parou. Necháme vychladnúť. Vymixujem

Čerešňový

 koláč upiecť v tomto, čerešňovom čase , je vlastne povinnosť :). Aby som si vykompenzovala výčitky, že vlastne načo sladké (?), použila som na miesto klasickej hladkej múky, múku ryžovú. A bolo to výborné.                                               Čerešňový koláč z ryžovej múky                          2 vajcia  2 banány-skôr prezreté  1 1/2 pohára ryžovej múky  1 pohár hnedého cukru  1/2 pohára masla izbovej teploty  1 ČL sódy bikarbóny  čerešne 1. Vajcia + cukor vyšľaháme do penista.   2. Postupne pridávame rozpučené banány, múku a maslo. 3. Nakoniec pridáme sódu a navrch poukladáme očistené čerešne. Pridať môžete aj zopár so stopkou. 4. Zmes vylejeme do vymazanej a múkou vysypanej formy. Pečieme na 200°C cca 30-40 minút.