Včera bolo poriadne sychravo a nevľúdne, ale mali sme voľno a tak nebolo ťažké si tento deň spríjemniť. Na výročie nežnej revolúcie som dostala chuť na poriadne silnú, horúcu čokoládu.
Francúzska horúca čokoláda
pre cca 4 osoby
1/2 l mlieka, najlepšie plnotučného (ak chceme maškrtnejšiu verziu polovicu mlieka nahradíme smotanou na šľahanie)
100 g 90% čokolády, ja som použila značku Lindt
1 kelímok 33% smotany na šľahanie
.........................................................................
Do kašičkovaru dáme variť mlieko spolu s čokoládou, ktorú sme si rozlámali na menšie kúsky. Prevaríme a pomocou metličky vymiešame do hladka. Môžeme pridať cukor podľa chuti, ja som ho nedala, lebo takto to mám radšej. Nakoniec vyšľaháme smotanu, ktorú dáme na uvarenú čokoládu.
Mňam, až mi tečú slinky...ale na takúto dobrotku si bohužiaľ musím počkať aspoň do nového roku :-). Tak aspoň takto sa pokochám pohľadom :-). Prajem krásne dni. Lucia
OdpovedaťOdstrániťLucka, iste máte vážny dôvod, aby ste čakali do nového roku, držím palce!Aj vám prajem krásne dni, aj bez čokolády!
OdpovedaťOdstrániť