Už dávnejšie som chcela vyskúšať domácu nutelu. Cez víkend som prekladala posledný sáčok lieskových orieškov od Vianoc a po zhliadnutí lákavého videa na jej prípravu, som sa pustila do jej prípravy. Príprava bola expresná a chuť fantastická.
Čo potrebujeme:
Domáca nutela
150 g / 1 pohár/ trstinového cukru
75 g /1/2 pohára/ kakaa
200 g /1 1/2 pohára/ roztopenej kvalitnej čokolády min. 60 %
3 PL oleja, dá sa nahradiť kokosovým olejom
1. Oriešky dáme na plech a pečieme ich na 180°C cca 15 minút.
2. Do mixéra dáme vychladnuté opečené oriešky, kakao, roztopenú vlažnú čokoládu, do ktorej som dala trstinový cukor a olej. Vymixujeme do hladka.
3. Prelejeme do pripraveného sklíčka a dáme stuhnúť do chladničky.
1. Oriešky dáme na plech a pečieme ich na 180°C cca 15 minút.
2. Do mixéra dáme vychladnuté opečené oriešky, kakao, roztopenú vlažnú čokoládu, do ktorej som dala trstinový cukor a olej. Vymixujeme do hladka.
3. Prelejeme do pripraveného sklíčka a dáme stuhnúť do chladničky.
Komentáre
Zverejnenie komentára