Ja viem, ja viem, nevyzerá to nejak excelentne. Ale tá chuť :).
Ak máte radi Tatarčené pirohy ako ja, a nechce sa vám ich lepiť ako mne, tak tieto halušky budete milovať ako ja. Ide o to, že celú dávku múky, ktorú dávate do tradičných halušiek, /ja používam hrubú múku/ vymeníte za pohankovú. Tú poriadne tmavú a vraj aj zdravšiu. Ako iste viete, každý má to svoje cesto v svojich rukách a tiež v svojich chuťových pohárikoch, takže môj recept je maximálne osobný.
Pohankové halušky
na osobu - jeden stredne veľký zemiak
pohankovú celozrnú múku
soľ
bryndzu
pažítku, maslo, cibuľu
zemiaky do halušiek - varia sa zvlášť
1. Najprv si očistíme zopár malých zemiakov, nakrájame na kocky, osolíme a dáme variť do mäkka.
Tie potom dáme do hotových halušiek.
2. Do veľkého hrnca dáme variť vodu. Ja som pripravovala halušky pre tri osoby, takže som nastrúhala - vymixovala 3 umyté a očistené zemiaky do hladka. Pridala pohankovú múku, do takej konzistencie na akú ste zvyknutí pri klasických haluškách.
3. Keď nám voda v hrnci začne vrieť začneme sádzať halušky. Ja som zvyknutá pomocou lopárika a noža. Nasádzané halušky necháme ešte trochu povrieť. Precedíme. Zalejeme roztopeným maslom, pridáme vopred uvarené zemiaky, pažítku a na koniec bryndzu. Premiešame a dosolíme keď treba.
PS: Pre mäsožravcom je výborne pridať popraženú slaninku a určite nezabudnite na popraženú cibuľku, tak ako ja.
Komentáre
Zverejnenie komentára