Ja viem, komu sa chce vypekať v týchto horúčavách, všakže. Ale je dobré ho mať v zálohe, pretože všetky suroviny sa "nahádžu" do jednej misy a to je skoro všetko. Recept mám od mojej sestry, o ktorej už viete, že pravidelne a usilovne cvičí a zdravo sa stravuje. Takže verte, že pri koštovaní tohto koláča véééľmi nepriberiete, hlavne, keď si dáte len jeden kúsok.
A ten jeden kúsok je problémom, asi väčšiny z nás.
Tvarohový koláč
750 g tvarohu
100 g cukru
80 g masla
2ks vanilkového pudingu /pre celiatikov dáte ten bez lepku/
2 vajcia
šťava z 1/2 citrónu
2 KL kypriaceho prášku do pečiva
1 konzerva broskýň, môžeme nahradiť aj čerstvým ovocím, ja som pridala čerstvé čučoriedky
150 g marhuľového džemu na potretie + trochu rumu
1. Rúru si predhrejeme na 180°C. Maslo /nakrájené na malé kocky/, vajcia, tvaroh, citrónovú šťavu a cukor vymiešame. Pridáme pudingový prášok a nakoniec kypriaci prášok do pečiva. Všetko dôkladne premiešame a dáme do tortovej formy, ktorú si vyložíme papierom na pečenie, alebo ju vymažeme a vysypeme hrubou múkou.
2. Broskyne pokrájame na dieliky, poukladáme ich na vrch tvarohovej masy, prípadne pridáme ovocie podľa chuti a sezóny. Pečieme približne 65 minút.
Vyzera fantasticky, urcite skusim upiect ;)
OdpovedaťOdstrániťLucia ďakujem, nech Vám chutí, príprava je fakt expresná.
OdpovedaťOdstrániť