ako to tu dosť často opakujem, milujem. Tie svieže rána a potom ešte slnkom prehriate dni, chodníky s popadanými listami a kde tam aj gaštanmi. Sezóna burčiaku, tekvicových polievok a korenených koláčov začína.
Táto sezóna začína v novej forme. Vedela by som vám o nej hovoriť :). Od otázky treba mi ju? Preboha prečo je taká drahá? To mi ju z USA v 21. storočí nevedia doručiť? To už je fakt vypredaná? A potom som si ju našla pod vianočným stromčekom. Od mojej superženy Natálie.
Banánovo jogurtový chlebík
- 2 poháre hladkej múky
- 3 veľké zrelé banány cca 1 pohár
- 1/ 2 pohára jogurtu, najlepšie gréckeho typu
- 2 veľké vajcia / ja som dala tri malé/
- 1/2 pohára trstinového cukru
- 1/3 pohára oleja
- 1 čajovú lyžičku prášku do pečiva
- 1 čajovú lyžičku sódy bikarbóny
1. V mise si vymiešame vajcia s cukrom do nadýchanej zlatistej hmoty. Potom pridáme nakrájané /alebo vidličkou rozpučené/ banány, zapracujeme. Postupne pridáme všetky mokré ingrediencie. Takže pridáme jogurt a olej.
2. Do tejto mokrej hmoty postupne pridáme múku. Nakoniec nezabudnime na prášok do pečiva a sódu bikarbónu. Zľahka premiešame.
3. Hmotu prelejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy.
Pečieme na 190 °C približne 50 - 6O minút. Každá rúra je iná, určite urobte test pomocou špáradla.
Ivka, ta forma je úplný skvost a keď vidím ten chlebík, tak by som si ho hneď dala. Natálka je skvelá, pozdrav ju. Prajem Vám peknú jeseň. Viem, že máš babie leto rada.
OdpovedaťOdstrániťOlinka, ty si vnímavá čitateľka s dobrou pamäťou. Myslím, že máme obe šťastie na skvelé Natálie.
OdpovedaťOdstrániťPozdravujem Vás obe. Aj Vám peknú pokojnú jeseň.