Takže je čas zapáliť sviečku, uvariť si čaj, vybrať zastrčené voňavé korenie, zapnúť rúru a začať čistiť jablká na tento veľmi jednoduchý domáci koláč.
Jablkový koláč
do formy veľkosti srnčieho chrbáta
Veľkosť šálky použijeme podľa veľkosti plechu, ja som na túto menšiu použila kávovú.
3 šálky polohrubej múky
2 vajcia
1 šálku trstinového cukru
2 PL kakaa
1 ks kypriaceho prášku
1 šálku acidofilného mlieka
1 šálka oleja
2 ks jabĺk - ja som použila štyri menšie
hrozienka
1 ČL mletej škorice, podľa chuti môžeme pridať muškátový oriešok, vanilku, zázvor
............................................................................................................................................
1. Vajcia s cukrom vyšľaháme do nadýchanej zlatistej hmoty. Postupne pridáme kefír a olej.
2. Potom pridáme múku a kypriaci prášok. Úplne na koniec pridáme nastrúhané jablká so škoricou, po prípade aj s iným obľúbeným korením. Jablká si očistíme a nastrúhame aj so šupkou. Ja ich pre istotu dám stále do sitka a rukou ich ešte vymačkám, aby neboli príliš mokré. Pridám k nim hrozienka, ktoré som premyla v teplej vode a nechala v troche rume prevoňať.
3. Pečieme približne 30 - 40 minút na 180°C.
Komentáre
Zverejnenie komentára