Preskočiť na hlavný obsah

RAMEN


                   tak konečne naň došlo. Ide o rýchle jedlo, len trochu krájania a je to.
    Takže, čo potrebujeme:

                                                             RAMEN
             dávka je pre 2 osoby, 

                          takže pre 4 osoby všetko znásobte



                     750 ml kuracieho vývaru

                      2PL   oleja, arašídového-ja som použila                                       slnečnicový
                     1 1/2  póru - nakrájte
                      1     mrkvu, nakrájte
                      2 cm  očisteného zázvoru, nakrájte na drobno
                      2     strúčiky cesnaku - nakrájajte na drobno
                      2 PL  sójovej omáčky
                     160 g  nudlí
                      1 ks  kuracích pŕs
                      6 ks  húb - ja som použila hnedé šampiňóny
                       2    uvarené vajcia
                       1    jarnú cibuľku, soľ, čierne korenie


 Pripravíme si kurací vývar. Ak máte domáci použite ho. Do hrnca nalejeme olej, pridáme nakrájaný pór, hneď aj nakrájanú mrkvu + cesnak a zázvor.  Popražíme cca 2-3 minúty.Potom prilejeme kurací vývar, sójovú omáčku a dochutíme soľou a čiernym korením. Varíme 15 - 20 minút. Potom  zeleninu precedíme, necháme bokom. Do vývaru dáme kuracie prsia a huby. Varíme 7 minút - ja som ich varila cca 20 minút, pre istotu. Po ich uvarení som prsia vybrala a pridala nudle a vypla plyn- viď. návod na obale nudlí. A je hotovo. V recepte na nič nespomína čo sa robí s uvarenou zeleninou, tú som dala naspäť do polievky. Podávame s nakrájaným mäskom , vajíčkom a jarnou cibuľkou.







  


Komentáre

  1. Kinga,juch,po týždni by som si dala opäť,možno zajtra.Pekný víkend!

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Vypadá to krásně! Zařadím do receptů ''tohle si udělám po maturitě'' a určitě zkusím!:)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Hanah,môj syn má zajtra monitor, tak už viem, čím jeho "vystresované" nervy poteším!Držím palce na maturite!

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Chlieb

Tento recept pozná celý svet. Okrem mojej sestry :), aj preto ho tu dávam. Pod názvom  chlieb bez miesenia. Jeho príprava je tak neuveriteľne jednoduchá, že sa tomu ani nečudujem. Príprava bola zverejnená ( aj na videu)  na   www.nytimes.com  už v roku 2006. Takže, ak ste ho doteraz neupiekli  a túžite položiť na stôl domáci chlieb, bez toho aby ste vstávali na zamiesenie cesta  o 4 hodine ráno, ako naše babičky, smelo do toho.                                                                    CHLIEB bez miesenia 3 hrnčeky chlebovej múky, ja som použila T650 + trochu na poprášenie (1hrnček=250ml) 1/4 ČL sušeného droždia 1 a 1/4 ČL soli 1 a 1/4 pohára vody liatinový hrniec s pokrievkou, ak nemáte dobre poslúži aj sklenená misa s pokrievkou 1. Do nádoby dáme múku, droždie, soľ a premiešame. Pridáme vodu a premiešame. S miešaním to nepreháňajme, pre lepšie pochopenie si pozrite video. Potom cesto prikryjeme potravinovou fóliou a necháme v pokoji pri teplote cca 21 °C kysnúť 1

Brownies

foto od môjho muža -Kojšov-ružičky na záhrade                                                               je myslím dobrá voľba na upršaný prázdninový deň. Pôvodne som síce mala zámer upiecť nejaký svieži ovocný, ale všetko ovocie bolo pojedené a v šuflíku na mňa už dlhšie poškulovali čokolády na to určené.                                                 BROWNIES                                                                                        na malý plech                                                  300 g kvalitnej 74% čokolády     110 g masla                                                                       3   vajcia         90 g hladkej múky      1  pohár  hnedého cukru (môžte aj 3/4 pohára)                                                                                       1 ČL prášku na pečenie                                                                         Čokoládu + maslo rozpustíme nad parou. Necháme vychladnúť. Vymixujem

Čerešňový

 koláč upiecť v tomto, čerešňovom čase , je vlastne povinnosť :). Aby som si vykompenzovala výčitky, že vlastne načo sladké (?), použila som na miesto klasickej hladkej múky, múku ryžovú. A bolo to výborné.                                               Čerešňový koláč z ryžovej múky                          2 vajcia  2 banány-skôr prezreté  1 1/2 pohára ryžovej múky  1 pohár hnedého cukru  1/2 pohára masla izbovej teploty  1 ČL sódy bikarbóny  čerešne 1. Vajcia + cukor vyšľaháme do penista.   2. Postupne pridávame rozpučené banány, múku a maslo. 3. Nakoniec pridáme sódu a navrch poukladáme očistené čerešne. Pridať môžete aj zopár so stopkou. 4. Zmes vylejeme do vymazanej a múkou vysypanej formy. Pečieme na 200°C cca 30-40 minút.