Preskočiť na hlavný obsah

Sobota

je ako stvorená na pizzu. Je viac času  a ak si odmyslím šúrovanie kúpeľne, vyvesenie x várok vypraného prádla ... :)))., ale to k sobote už akosi patrí.
     Takže, ak máte chuť tu je recept na pizzové cesto, ale ako môj manžel nezabudol povedať, výborná bola, ALE pečená na drevenom uhlí by bola lepšia :).

                                                                 PIZZA cesto 
                                                                    na 2 tenké kusy
                                                                    
                                                                 1 pohár teplej vody
                                                                 1 PL instatného droždia
                                                                 2 ČL cukru
                                                                 3 poháre múky - ja som použila T-650 hladkú
                                                                 1 ČL soli
   V malej miske zamiešame  1 pohár teplej vody + cukor + instatné droždie. Necháme droždie (cca 10 minút) trochu nabobtnať. Do veľkej misy dáme múku + štipku soli + droždie s vodou. Zamiešame varechou. Vypracujeme cesto (cca 5 minút), ktoré sa nelepí. Keďže každá múka je iná,podľa potreby prisypeme múku, alebo pridáme teplú vodu. Prikryjeme utierkou a necháme kysnúť, až sa objem zdvojnásobí, môže to trvať cca 45 minút až hodinu a pol. A potom už len cesto rozdelíme na 2 kúsky, vyvaľkáme na tenko a zdobíme čím máme radi. Ja som si uvarila paradajkovú  omáčku na cibuľke, pridala provensálske korenie, touto omáčkou som potrela vrch každej pizze, a potom čo bolo v chladničke a čo máme radi -na tenko nakrájanú cibuľu, eidam syr, šunku, feta syr, rucolu, petržlenovú vňať ... nakoniec nezabudnite pofŕkať pizzu olivovým olejom. Pečieme cca 10-15 minút na 220°C - pozor každá rúra je iná.
                                                                Viac takýchto sobôt prosím!
                      
                                                               

Komentáre

  1. tá pizza je perfektnááá, joj hneď by som si dala :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. mnaaaaaaaaaaaaaaam :) ze slintam tu ako bernardín

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Vypadá to báječně!
    U mě na blogu je k vyzvednutí ocenění.
    Hezký den, Ilona

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Dievčatá, ďakujem a pekný deň!!!

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Chlieb

Tento recept pozná celý svet. Okrem mojej sestry :), aj preto ho tu dávam. Pod názvom  chlieb bez miesenia. Jeho príprava je tak neuveriteľne jednoduchá, že sa tomu ani nečudujem. Príprava bola zverejnená ( aj na videu)  na   www.nytimes.com  už v roku 2006. Takže, ak ste ho doteraz neupiekli  a túžite položiť na stôl domáci chlieb, bez toho aby ste vstávali na zamiesenie cesta  o 4 hodine ráno, ako naše babičky, smelo do toho.                                                                    CHLIEB bez miesenia 3 hrnčeky chlebovej múky, ja som použila T650 + trochu na poprášenie (1hrnček=250ml) 1/4 ČL sušeného droždia 1 a 1/4 ČL soli 1 a 1/4 pohára vody liatinový hrniec s pokrievkou, ak nemáte dobre poslúži aj sklenená misa s pokrievkou 1. Do nádoby dáme múku, droždie, soľ a premiešame. Pridáme vodu a premiešame. S miešaním to nepreháňajme, pre lepšie pochopenie si pozrite video. Potom cesto prikryjeme potravinovou fóliou a necháme v pokoji pri teplote cca 21 °C kysnúť 1

Brownies

foto od môjho muža -Kojšov-ružičky na záhrade                                                               je myslím dobrá voľba na upršaný prázdninový deň. Pôvodne som síce mala zámer upiecť nejaký svieži ovocný, ale všetko ovocie bolo pojedené a v šuflíku na mňa už dlhšie poškulovali čokolády na to určené.                                                 BROWNIES                                                                                        na malý plech                                                  300 g kvalitnej 74% čokolády     110 g masla                                                                       3   vajcia         90 g hladkej múky      1  pohár  hnedého cukru (môžte aj 3/4 pohára)                                                                                       1 ČL prášku na pečenie                                                                         Čokoládu + maslo rozpustíme nad parou. Necháme vychladnúť. Vymixujem

Nestihnem

Prag from Konstantin Escher on Vimeo .     toho tak veľa ako na videu, ale o čo sa za túto nedeľu v Prahe pokúsim :))) : -    vidieť a inšpirovať sa  novými výstavnými  kúskami na http://www.praguepatchworkmeeting.com/  a nemám v úmysle sa veľmi brániťnovým skladovým zásobám vo forme látok- keby ste videli tie moje, tak by ste mi to určite zakázali, však Ľudka :))),  -   dať si kávu v mojej obľúbenej kaviarni Spomienky na Afriku, vlastne už sa volá  Cafe Ebel,myslím aspoň, http://ebelcoffee.cz/cz  -   uknižkovať sa v kníhkupectve LUXOR na Václaváku http://neoluxor.cz/pobocky/palac-knih-neoluxor/ , v nedeľu otvorené do 19,00,        alebo si len tak vyložím nôžky (počasie sa má pokaziť,tak neviem-neviem) a budem pozerať na Vltavu,        tak mi prosím poprajte šťastnú cestu a naschledanou! PS: Milá moja rodina hlásim, že opäť začnem fungovať, ako sa patrí,už sa na to teším :)))!