Darmo aj keď je naše centrum, v ktorom sa každotýždenne stretávame, cez prázdniny zatvorené, aby naše patchworkárske srdcia neutrpeli šok, nezaháľame ani cez prázdniny. Vyvezieme sa 14.tkou na Bankov, vyhľadáme voľný stôl, vyberieme látky, pre menej pozorné a jemne sklerotické, naša vedúca Ľudka nezabudne priniesť pre istotu všetko potrebné a tvorí stále niečo nové, čo sa dá vyrábať aj ručne. Vetrík jemne pofukuje, ruky zamestnané, hlava relaxuje ..... tak dievčatá o dva týždne.
Tento recept pozná celý svet. Okrem mojej sestry :), aj preto ho tu dávam. Pod názvom chlieb bez miesenia. Jeho príprava je tak neuveriteľne jednoduchá, že sa tomu ani nečudujem. Príprava bola zverejnená ( aj na videu) na www.nytimes.com už v roku 2006. Takže, ak ste ho doteraz neupiekli a túžite položiť na stôl domáci chlieb, bez toho aby ste vstávali na zamiesenie cesta o 4 hodine ráno, ako naše babičky, smelo do toho. CHLIEB bez miesenia 3 hrnčeky chlebovej múky, ja som použila T650 + trochu na poprášenie (1hrnček=250ml) 1/4 ČL sušeného droždia 1 a 1/4 ČL soli 1 a 1/4 pohára vody liatinový hrniec s pokrievkou, ak nemáte dobre poslúži aj sklenená misa s pokrievkou 1. Do nádoby dáme múku, droždie, soľ a ...
To je paráda, takhle pod širým nebem:-)
OdpovedaťOdstrániťAjka
Ajka, je to paráda, po práci veľmi fajn. Dúfam,že nám aj na budúce vyjde počasie.Pekný víkend!
OdpovedaťOdstrániť