Našu tohtoročnú hokkaidovú sezónu som zahájila obedovou prvo septembrovou polievkou. Táto bola o to vzácnejšia, že bola vypestovaná mojou sestrou. Príprava bola úplne základná, na kocky nakrájaná tekvica, dochutená hrubozrnou soľou, štipkou čerstvo namletého čierneho korenia, malá vetvička tymiánu a to všetko zaliaté vodou. Varené približne 20 minút a vymixované do hladka. Úplne nakoniec pridaný olivový olej.
Ďalšie inšpirácie nájdete aj TU, TU, dokonca aj s hruškami, česky TU a prečo neskúsiť aj JAMIEHO verziu.
Pekné zjesenievanie!
Taky máme nejradši tuhle základní variantu. Předchozí roky jsem zkoušela jiné, ale tahle vede. I u ostatních, co tak vím ;)
OdpovedaťOdstrániťIlonka, súhlasím, základná varianta je častokrát tá najlepšia :). Pekný víkend!
OdpovedaťOdstrániť