Preskočiť na hlavný obsah

Kukuričnú



polievku z čerstvej kukurice s domácou tekvicou, keď sa zjesenieva  mám veľmi rada. 
A stačí tak málo:
3-4 šúľky kukurice
1 stredne veľká tekvica
3 zemiaky
soľ, korenie, petržlenová vňať

Šúľky čerstvej kukurice si pomocou noža očistíme. Umyjeme, očistíme a nakrájame tekvicu a zemiaky. Do hrnca nalejeme trochu olivového oleja a za lyžicu masla. Pridáme všetky pripravené suroviny a opečieme. Dochutíme, zalejeme vývarom alebo vodou, tak aby všetky suroviny boli ponorené a varíme do mäkka. Trvá to približne 30 minút, všetko závisí predovšetkým od tvrdosti kukurice. Ja som ju mala tentokrát staršiu, takže som ju varila trochu dlhšie. Keď sú suroviny mäkké, pomocou ponorného mixéra polievku vymixujeme do hladka. Ozdobíme petržlenovou vňaťou. 




Komentáre

  1. Tak polévku z kukuřice neznám, určitě vyzkouším ;)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Ilonka na jeseň je ako stvorená, je poriadne hustá a výživná, ja som ju po prvý krát jedla v USA práve takto na jeseň, bola ešte zahustená smotanou a klobáskou. Je ich strašne veľa variant.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Tento komentár bol odstránený autorom.

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Chlieb

Tento recept pozná celý svet. Okrem mojej sestry :), aj preto ho tu dávam. Pod názvom  chlieb bez miesenia. Jeho príprava je tak neuveriteľne jednoduchá, že sa tomu ani nečudujem. Príprava bola zverejnená ( aj na videu)  na   www.nytimes.com  už v roku 2006. Takže, ak ste ho doteraz neupiekli  a túžite položiť na stôl domáci chlieb, bez toho aby ste vstávali na zamiesenie cesta  o 4 hodine ráno, ako naše babičky, smelo do toho.                                                                    CHLIEB bez miesenia 3 hrnčeky chlebovej múky, ja som použila T650 + trochu na poprášenie (1hrnček=250ml) 1/4 ČL sušeného droždia 1 a 1/4 ČL soli 1 a 1/4 pohára vody liatinový hrniec s pokrievkou, ak nemáte dobre poslúži aj sklenená misa s pokrievkou 1. Do nádoby dáme múku, droždie, soľ a premiešame. Pridáme vodu a premiešame. S miešaním to nepreháňajme, pre lepšie pochopenie si pozrite video. Potom cesto prikryjeme potravinovou fóliou a necháme v pokoji pri teplote cca 21 °C kysnúť 1

Brownies

foto od môjho muža -Kojšov-ružičky na záhrade                                                               je myslím dobrá voľba na upršaný prázdninový deň. Pôvodne som síce mala zámer upiecť nejaký svieži ovocný, ale všetko ovocie bolo pojedené a v šuflíku na mňa už dlhšie poškulovali čokolády na to určené.                                                 BROWNIES                                                                                        na malý plech                                                  300 g kvalitnej 74% čokolády     110 g masla                                                                       3   vajcia         90 g hladkej múky      1  pohár  hnedého cukru (môžte aj 3/4 pohára)                                                                                       1 ČL prášku na pečenie                                                                         Čokoládu + maslo rozpustíme nad parou. Necháme vychladnúť. Vymixujem

Čerešňový

 koláč upiecť v tomto, čerešňovom čase , je vlastne povinnosť :). Aby som si vykompenzovala výčitky, že vlastne načo sladké (?), použila som na miesto klasickej hladkej múky, múku ryžovú. A bolo to výborné.                                               Čerešňový koláč z ryžovej múky                          2 vajcia  2 banány-skôr prezreté  1 1/2 pohára ryžovej múky  1 pohár hnedého cukru  1/2 pohára masla izbovej teploty  1 ČL sódy bikarbóny  čerešne 1. Vajcia + cukor vyšľaháme do penista.   2. Postupne pridávame rozpučené banány, múku a maslo. 3. Nakoniec pridáme sódu a navrch poukladáme očistené čerešne. Pridať môžete aj zopár so stopkou. 4. Zmes vylejeme do vymazanej a múkou vysypanej formy. Pečieme na 200°C cca 30-40 minút.