polievku z čerstvej kukurice s domácou tekvicou, keď sa zjesenieva mám veľmi rada.
A stačí tak málo:
3-4 šúľky kukurice
1 stredne veľká tekvica
3 zemiaky
soľ, korenie, petržlenová vňať
Šúľky čerstvej kukurice si pomocou noža očistíme. Umyjeme, očistíme a nakrájame tekvicu a zemiaky. Do hrnca nalejeme trochu olivového oleja a za lyžicu masla. Pridáme všetky pripravené suroviny a opečieme. Dochutíme, zalejeme vývarom alebo vodou, tak aby všetky suroviny boli ponorené a varíme do mäkka. Trvá to približne 30 minút, všetko závisí predovšetkým od tvrdosti kukurice. Ja som ju mala tentokrát staršiu, takže som ju varila trochu dlhšie. Keď sú suroviny mäkké, pomocou ponorného mixéra polievku vymixujeme do hladka. Ozdobíme petržlenovou vňaťou.
Tak polévku z kukuřice neznám, určitě vyzkouším ;)
OdpovedaťOdstrániťIlonka na jeseň je ako stvorená, je poriadne hustá a výživná, ja som ju po prvý krát jedla v USA práve takto na jeseň, bola ešte zahustená smotanou a klobáskou. Je ich strašne veľa variant.
OdpovedaťOdstrániťTento komentár bol odstránený autorom.
OdpovedaťOdstrániť