Ryža v mlieku
1 hrnček ryže, najlepšie guľatozrnnej
2 hrnčeky vody
1 hrnček mlieka
štipka soli, vanilkový cukor, 2 PL cukru - podľa chuti
1PL masla
Na karamelové jablká:
4-5 stredne veľkých jabĺk
4 PL masla
4 - 5 PL cukru, štipka škorice
1. Umytú ryžu dáme do hrnca, zalejeme vodou, pridáme štipku soli. Varíme prikryté so stiahnutým plameňom cca 15 minút.
2. Do polouvarenej ryže prilejeme mlieko a pridáme cukor, aj vanilkový. Pomaličky varíme ešte cca 10-15 minút. Do požadovanej konzistencie. Vypneme a pridáme maslo na zjemnenie. Zľahka premiešame.
3. Ako sa nám pripravuje ryža, pripravíme si karamelové jablká. Mne sa to najlepšie pripravuje na panvici s vyšším okrajom. Takže na panvicu pridám maslo, nechám ho rozpustiť. Pridám cukor, ktorý premiešam s maslom, nechám trochu rozpustiť a pridám nakrájané jablká. Podľa chuti pridám škoricu alebo aj kvapku rumu. Pražím a miešam do karamelova. Podávam na uvarenú mliečnu ryžu + namletý mak.
Vyzera to uzasne. Vdaka za inšpiráciu. 😍
OdpovedaťOdstrániťMilá Lucia, rado sa stalo!
OdpovedaťOdstrániť