zemiakové. Improvizácia v praxi alebo aj také privolávanie jara. A ako to už býva asi v každej kuchyni, v chladničke na mňa zazeral poriadny zväzok petržlenovej vňate spred týždňa. Tak som z nej poriadnu hrsť hodila do zemiakového cesta a hneď to boli zelené zemiakové placky.
Recept je na mini dávku 6 placičiek, keďže to bola len príloha k mäsu a zelenine, pre viac stravníkov dávku treba určite násobiť.
- Zelené zemiakové placky
- na 6 malých placiek
4 stredne veľké zemiaky, /t.j. cca 0,5 kg/
1 vajce
1 strúčik cesnaku
20 g polohrubej múky
soľ a čierne korenie podľa chuti
hrsť petržlenovej vňate, kto ma rád pridá aj majoránku
1. Zemiaky, očistíme a nastrúhame na jemno. Pridáme cesnak a petržlenovú vňať. Ja si pomáham mixérom.
2. Pridáme vajce, korenie, soľ a nakoniec múku.
3. Na panvicu nalejeme trochu oleja a pomocou naberačky pečieme placky. Pečieme do zlatista.
Komentáre
Zverejnenie komentára