Bublanina. Jednoduchá, rýchla, stokrát overená klasika. Tento recept je bez šľahačkovej smotany. A čo by som si mala už teda zapamätať? Neprehnať to s množstvom ovocia. Dávka ovocia musí byť presne tak akurát, aby upečené cesto ostalo tak fajn na skus. Čo myslíte, zaznamenala som si to množstvo tentokrát? Orientáciou mi bude foto nižšie.
Bublanina
na plech rozmeroch 20x30 cm
- 2 ks vajíčka
- 1 hrnček kryštálového cukru
- 2 hrnčeky polohrubej múky
- 1 hrnček mlieka
- 1/2 hrnčeka oleja
- 1 ks vanilkového cukru
- 1 ks prášku do pečiva
- jahody
1. Vajíčka s kryštálovým a vanilkovým cukrom vyšľaháme do nadýchanej hmoty. Postupne na striedačku prilievame mlieko, olej, múku po lyžiciach a prášok do pečiva. Dobre premiešame.
2. Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech /alebo použijeme papier na pečenie/, na vrch rozložíme jahody, ak sú väčšie môžeme ich poprekrajovať na polovičky.
3. Pečieme vo vyhriatej rúre na 190° približne 30 minút. Nezabudneme na test špáradlom, každá rúra je iná.
Komentáre
Zverejnenie komentára