má názov podľa krásne sviežej oranžovej plnky, ktorú ale vy nevidíte, vďaka foteniu mobilom.
Džús sa môže nahradiť ovocím /čerstvým, mrazeným a vymixovaným/, stále tak aby ste mali 500 ml tekutiny. A varíte ako puding.
Svieža torta
Tortová forma priemer 26 cm
Na cesto: 2 vajcia
4 PL horúcej vody
100 g kryštálového cukru
100 g polohrubej múky
Na džúsovú plnku:
500 ml pomarančového džúsu
3 PL kryštálového cukru
2 balíčky Zlatého klasu
Na šľahačkovú plnku:
1 mascarpone
1 vaničku jemného tvarohu
1 šľahačková smotana
Práškový cukor podľa chuti
Postup: 1. Žĺtky vyšľaháme s cukrom do nadýchanej peny a po lyžiciach postupne pridávame horúcu vodu. V druhej miske vyšľaháme bielka so štipkou soli do tuhého snehu. A jemne ho vareškou vmiešame do žĺtkovej hmoty, na záver jemne primiešame múku. Pripravené cesto nalejeme do formy, ktorú sme vystlali papierom na pečenie. Boky formy potrieme maslom a vysypeme hrubou múkou. Pečieme pri 180°C cca 20 minút.
2. Pomarančový džús cca 300 ml nalejeme do hrnca, pridáme cukor - necháme rozpustiť. V 200 ml džúsu rozmiešame zlaté klasy /alebo vanilkové pudingy/ a pridáme do hrnca. Uvaríme do zhustnutia, ešte horúci puding nalejeme na upečený korpus. Dáme vychladnúť.
3. Zatiaľ si pripravíme šľahačkovú plnku a to - šľahačkovú smotanu vymixujeme s práškovým cukrom, množstvo závisí od vašej chuti. A jemne vmiešam vopred zmiešaný tvaroh s mascarponom. Plnku si dám do cukrárenského sáčku a ozdobím vrch torty.
Komentáre
Zverejnenie komentára