Preskočiť na hlavný obsah

Dámska jazda

















Ešte pred pár hodinami ma ovieval teplučký vetrík od Atlantického oceánu /síce sme mali so sebou aj teplé svetre ako nám radili v CK a na nete, že oceán je oceán, ale vetríky boli tropické/ a včera pracovný deň, ale aby sa človek mal na čo tešiť , tak to má byť.


Hneď na začiatku našej dámskej jazdy sa naša trojčlenná posádka dohodla, že budeme len odpočívať a oddychovať a tak aj bolo. No síce sme spomenuli, že budeme aj cvičiť, zdravo sa stravovať, učiť anglický jazyk, ale posilovňu sme vymenili za chôdzu pri mori, zdravé stravovanie za ochutnávky portugalskej kuchyne a kto by preboha otváral učebnicu AJ, keď si ju môže vyskúšať v praxi /popravde by som ju mala otvárať viac :)/


Ešte dĺĺĺĺĺho budem žiť z ranných prechádzok po nekonečnej pláži, labužníckych raňajok s výbornou kávou, teplým morom, vlnami, že z nás vymlátili dušu, popoludňajšou siestou na izbe, čítanie, ľabkanie s mojou sestrou o všetkom, lukulské večere ... a krásny Lisabon.


Lisabon je kapitola sama o sebe. Nádherné mesto, ktoré si zaslúži viac času. Určite jeden deň nestačí. Moje eclectické srdce plesalo - ukážkový mix maursko-koloniálneho štýlu šmrncnuté parížskou bohémskosťou, mesto plné kaviarničiek, mini obchodíkov s vínom, rybami, baretiek a k tomu všetkému vzduch prevoňaný oceánom...


Takže dievčatá MUITO OBRIGADO!!!

Komentáre

  1. Ivanka, hneď by som tam zabehla aj ja :) Lisabon je môj zatiaľ nesplnený sen, podľa toho, čo vidím na fotkách, ste sa mali úžasne.
    Krása!

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Ľudka, ten Lisabon ti z celého srdca prajem, je naozaj krásny.Ja len dúfam,že sme všetky tri načerpali veľa slnečnej a pozitívnej energie na následujúce dni.Dúfam, že si už konečne nájdeme čas na predanie našich výhier :).

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Chlieb

Tento recept pozná celý svet. Okrem mojej sestry :), aj preto ho tu dávam. Pod názvom  chlieb bez miesenia. Jeho príprava je tak neuveriteľne jednoduchá, že sa tomu ani nečudujem. Príprava bola zverejnená ( aj na videu)  na   www.nytimes.com  už v roku 2006. Takže, ak ste ho doteraz neupiekli  a túžite položiť na stôl domáci chlieb, bez toho aby ste vstávali na zamiesenie cesta  o 4 hodine ráno, ako naše babičky, smelo do toho.                                                                    CHLIEB bez miesenia 3 hrnčeky chlebovej múky, ja som použila T650 + trochu na poprášenie (1hrnček=250ml) 1/4 ČL sušeného droždia 1 a 1/4 ČL soli 1 a 1/4 pohára vody liatinový hrniec s pokrievkou, ak nemáte dobre poslúži aj sklenená misa s pokrievkou 1. Do nádoby dáme múku, droždie, soľ a premiešame. Pridáme vodu a premiešame. S miešaním to nepreháňajme, pre lepšie pochopenie si pozrite video. Potom cesto prikryjeme potravinovou fóliou a necháme v pokoji pri teplote cca 21 °C kysnúť 1

Brownies

foto od môjho muža -Kojšov-ružičky na záhrade                                                               je myslím dobrá voľba na upršaný prázdninový deň. Pôvodne som síce mala zámer upiecť nejaký svieži ovocný, ale všetko ovocie bolo pojedené a v šuflíku na mňa už dlhšie poškulovali čokolády na to určené.                                                 BROWNIES                                                                                        na malý plech                                                  300 g kvalitnej 74% čokolády     110 g masla                                                                       3   vajcia         90 g hladkej múky      1  pohár  hnedého cukru (môžte aj 3/4 pohára)                                                                                       1 ČL prášku na pečenie                                                                         Čokoládu + maslo rozpustíme nad parou. Necháme vychladnúť. Vymixujem

Čerešňový

 koláč upiecť v tomto, čerešňovom čase , je vlastne povinnosť :). Aby som si vykompenzovala výčitky, že vlastne načo sladké (?), použila som na miesto klasickej hladkej múky, múku ryžovú. A bolo to výborné.                                               Čerešňový koláč z ryžovej múky                          2 vajcia  2 banány-skôr prezreté  1 1/2 pohára ryžovej múky  1 pohár hnedého cukru  1/2 pohára masla izbovej teploty  1 ČL sódy bikarbóny  čerešne 1. Vajcia + cukor vyšľaháme do penista.   2. Postupne pridávame rozpučené banány, múku a maslo. 3. Nakoniec pridáme sódu a navrch poukladáme očistené čerešne. Pridať môžete aj zopár so stopkou. 4. Zmes vylejeme do vymazanej a múkou vysypanej formy. Pečieme na 200°C cca 30-40 minút.