Preskočiť na hlavný obsah

Jesť sa musí

Aj keď žijeme v núdzovom režime a veľa vecí neriešime, jesť sa musí a
keďže som "starostlivá" manželka a starám sa o pravidelný prísun bielkovín pre môjho mierumilovného manžela, ktorý nechce zabíjať zvieratá, tak som preňho ešte v sobotu vyrobila túto dobrotu. Upozornenie v Apetite 10/2010 znie : po konzumácii sa 12 hodín s nikým nebozkávajte! Nie na darmo sa to volá Posledné rande. Ani z hecu, keď ho vydržíme nechať uležaný v chladničke 4-6 dní, tak vám potom povieme :).












Suroviny: 160 g olomouckých syrčekov

200 g pivného syra

100 g romadúru

150 g nivy

5 nakládaných feferoniek, nakrájaných

1 červená cibuľa, nakrájaná na tenké plátky

4 strúčiky cesnaku, nakrájané na plátky

2 lyžice nasekanej petržlenovej vňate

2 lyžičky rasce

1 lyžička mletej sladkej papriky

2 bobkové listy

2 lyžice čierneho piva /ja som nedala-nemusí byť/

200- 300 ml slnečnicového oleja /ja som toho mala viac, tak som dala aj viac oleja/

Postup: Olomoucké syrečky nakrájaj na štvrťky, pivný syr a romadúr na silné plátky a nivu na kocky 2 cm. Opatrne premiešaj so všetkými prísadami okrem oleja. Potom ich opatrne nalož do uzatvoriteľných sklíčok a zalej olejom, aby to bolo všetko potopené. Nechaj uležať v chladničke 4-6 dní - to je to asi najťažšie na tomto recepte. Podávaj s chlebom a zapíjaj pivom.


Komentáre

  1. Iva, ďakujem za tip. Cez víkend to urobím.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Tento komentár bol odstránený autorom.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Ivanči, čas sa zastavil, ale tie ručičky na hodinách sa stále pohybujú. Dnes ma Tvoja mama prvýkrát rozplakala. Verím, že keď to vidí tak sa smeje.Nielen, že Ti darovala život,ale aj mne darovala najlepšiu kamarátku. Tak teta ak počujete
    ĎAKUJEM.

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Smutná pravda života vraví, že nič netrvá večne a i život každého z nás sa raz skončí. Túto pravdu si zvlásť uvedomujeme v dni, keď sa lúčime s milovaným. Ivka, viem že je to teraz ťažké, ale ty ktorých milujeme ostávajú v naších spomienkách a srdciach. Myslím na teba a prajem ti veľa síl.

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Dievčatá, ďakujem Vám z celého srdca a prajem vám aby ste čo najdlhšie zostali deťmi svojich rodičov.

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Už viem čo je romadúr (musela som hľadať) - opäť som múdrejšia. No, hovorím dakde je chyba.

    http://www.ekologiavobjektive.sk/- tu pošli svoje kozliatka

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Chlieb

Tento recept pozná celý svet. Okrem mojej sestry :), aj preto ho tu dávam. Pod názvom  chlieb bez miesenia. Jeho príprava je tak neuveriteľne jednoduchá, že sa tomu ani nečudujem. Príprava bola zverejnená ( aj na videu)  na   www.nytimes.com  už v roku 2006. Takže, ak ste ho doteraz neupiekli  a túžite položiť na stôl domáci chlieb, bez toho aby ste vstávali na zamiesenie cesta  o 4 hodine ráno, ako naše babičky, smelo do toho.                                                                    CHLIEB bez miesenia 3 hrnčeky chlebovej múky, ja som použila T650 + trochu na poprášenie (1hrnček=250ml) 1/4 ČL sušeného droždia 1 a 1/4 ČL soli 1 a 1/4 pohára vody liatinový hrniec s pokrievkou, ak nemáte dobre poslúži aj sklenená misa s pokrievkou 1. Do nádoby dáme múku, droždie, soľ a premiešame. Pridáme vodu a premiešame. S miešaním to nepreháňajme, pre lepšie pochopenie si pozrite video. Potom cesto prikryjeme potravinovou fóliou a necháme v pokoji pri teplote cca 21 °C kysnúť 1

Brownies

foto od môjho muža -Kojšov-ružičky na záhrade                                                               je myslím dobrá voľba na upršaný prázdninový deň. Pôvodne som síce mala zámer upiecť nejaký svieži ovocný, ale všetko ovocie bolo pojedené a v šuflíku na mňa už dlhšie poškulovali čokolády na to určené.                                                 BROWNIES                                                                                        na malý plech                                                  300 g kvalitnej 74% čokolády     110 g masla                                                                       3   vajcia         90 g hladkej múky      1  pohár  hnedého cukru (môžte aj 3/4 pohára)                                                                                       1 ČL prášku na pečenie                                                                         Čokoládu + maslo rozpustíme nad parou. Necháme vychladnúť. Vymixujem

Čerešňový

 koláč upiecť v tomto, čerešňovom čase , je vlastne povinnosť :). Aby som si vykompenzovala výčitky, že vlastne načo sladké (?), použila som na miesto klasickej hladkej múky, múku ryžovú. A bolo to výborné.                                               Čerešňový koláč z ryžovej múky                          2 vajcia  2 banány-skôr prezreté  1 1/2 pohára ryžovej múky  1 pohár hnedého cukru  1/2 pohára masla izbovej teploty  1 ČL sódy bikarbóny  čerešne 1. Vajcia + cukor vyšľaháme do penista.   2. Postupne pridávame rozpučené banány, múku a maslo. 3. Nakoniec pridáme sódu a navrch poukladáme očistené čerešne. Pridať môžete aj zopár so stopkou. 4. Zmes vylejeme do vymazanej a múkou vysypanej formy. Pečieme na 200°C cca 30-40 minút.