Preskočiť na hlavný obsah

John Mayer - Daughters (Acoustic)



Tak a je to tu! Už sme si to raz vyskúšali pre dvoma rokmi. Tajne som dúfala, že sa z toho "vylieči". Ale to by už nebola ona. Mala som to tušiť, keď sa na mňa pozrela po 1x tými svojimi očiskami, že to spolu nebudeme mať ľahké :).

Keby bola po mne, tak by určite zostala pri peci, keby po tatkovi tak najviac 50 km od domova, ale tak nejak sa nám pomixovala, že odchádza študovať až do Londýna। Aj keď padlo aj Japonsko. Evidentne čo najďalej od rodičov. Takže vlastne sa môžme tešiť, je to len 2,5 hodiny letu, 30 hodín cestovania autobusom, 2,5 dňa jazdy autom ...

Nechcem byť patetická a staromódna, mala by som sa tešiť, že mám dcéru, ktorá si ide splniť svoj sen, že sa nebojí riskovať, žiť bez svojich blízkych a priateľov...... takže Ňaňa GOOD LUCK.

PS: O.K. ale Špínu Londýna - film, ktorý je vraj podľa kritikov very fajn, ale ako už názov popisne ukazuje, hovorí o odvrátenej stránke tohto veľkomesta - ani len nesiahnem.Určite.

PS1: Muffiny na cestu napečené, kufre pobalené, Ty už po 150x informovaná o nebezpečiach veľkomesta...oči máš pretočené, srdce v Bratislave :) a myšlienky kdesi nad Temžou...





Komentáre

  1. Nasťa, nech sa Ti tam v tom šírom svete darí, držíme palce! Čepkáči

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Iva, vedela som, že si citlivá duša, ale že vieš tak krásne a pútavo písať to som ani netušila. Hotová Táňa Kelleová. Normálne ma to dostalo. Tie fotky sú veľmi pekné. Teším sa, že opäť niečo zaujímave napíšeš a budem si to môcť prečítať. Natálke prajem veľa úspechov. Neboj sa o ňu, je to múdre a šikovné dievča.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Ľudka, díky za Ňaňu, viem,že to dôverne poznáte.Pri hľadaní pozitív mi napadlo, že sa nám uvoľnila izbička :), žeby som konečne začala šiť?

    Oľga, díky si zlatá, ako sama vieš a poznáš ma, patrím k tým mamám, čo všetko prežíva a prežíva ...,ale učím sa :), moja dcéra ma vytrvalo učí byť viac nad vecou.

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Chlieb

Tento recept pozná celý svet. Okrem mojej sestry :), aj preto ho tu dávam. Pod názvom  chlieb bez miesenia. Jeho príprava je tak neuveriteľne jednoduchá, že sa tomu ani nečudujem. Príprava bola zverejnená ( aj na videu)  na   www.nytimes.com  už v roku 2006. Takže, ak ste ho doteraz neupiekli  a túžite položiť na stôl domáci chlieb, bez toho aby ste vstávali na zamiesenie cesta  o 4 hodine ráno, ako naše babičky, smelo do toho.                                                                    CHLIEB bez miesenia 3 hrnčeky chlebovej múky, ja som použila T650 + trochu na poprášenie (1hrnček=250ml) 1/4 ČL sušeného droždia 1 a 1/4 ČL soli 1 a 1/4 pohára vody liatinový hrniec s pokrievkou, ak nemáte dobre poslúži aj sklenená misa s pokrievkou 1. Do nádoby dáme múku, droždie, soľ a premiešame. Pridáme vodu a premiešame. S miešaním to nepreháňajme, pre lepšie pochopenie si pozrite video. Potom cesto prikryjeme potravinovou fóliou a necháme v pokoji pri teplote cca 21 °C kysnúť 1

Brownies

foto od môjho muža -Kojšov-ružičky na záhrade                                                               je myslím dobrá voľba na upršaný prázdninový deň. Pôvodne som síce mala zámer upiecť nejaký svieži ovocný, ale všetko ovocie bolo pojedené a v šuflíku na mňa už dlhšie poškulovali čokolády na to určené.                                                 BROWNIES                                                                                        na malý plech                                                  300 g kvalitnej 74% čokolády     110 g masla                                                                       3   vajcia         90 g hladkej múky      1  pohár  hnedého cukru (môžte aj 3/4 pohára)                                                                                       1 ČL prášku na pečenie                                                                         Čokoládu + maslo rozpustíme nad parou. Necháme vychladnúť. Vymixujem

Čerešňový

 koláč upiecť v tomto, čerešňovom čase , je vlastne povinnosť :). Aby som si vykompenzovala výčitky, že vlastne načo sladké (?), použila som na miesto klasickej hladkej múky, múku ryžovú. A bolo to výborné.                                               Čerešňový koláč z ryžovej múky                          2 vajcia  2 banány-skôr prezreté  1 1/2 pohára ryžovej múky  1 pohár hnedého cukru  1/2 pohára masla izbovej teploty  1 ČL sódy bikarbóny  čerešne 1. Vajcia + cukor vyšľaháme do penista.   2. Postupne pridávame rozpučené banány, múku a maslo. 3. Nakoniec pridáme sódu a navrch poukladáme očistené čerešne. Pridať môžete aj zopár so stopkou. 4. Zmes vylejeme do vymazanej a múkou vysypanej formy. Pečieme na 200°C cca 30-40 minút.