Preskočiť na hlavný obsah

Organizácia práce




Darmo, aj keď ide o takú poetickú záležitosť, ako sú Vianoce, nezaobíde sa to od akej - takej organizácie, aby sa na nič nezabudlo. Viem o čom hovorím. Pred pár rokmi sa mi podarilo  zabudnúť na časť vianočných darčekov dobre ukrytých na skrini v spálni a aby naše malé deti nestáli pred stromčekom u babky na prázdno, utekal pre ne manžel 36 km tesne pred vianočnou večerou.  Takže odvtedy VŠETKO zapisujem, radšej :).

Pekné, nehektické užívanie si predvianočných dní!

PS: Včera sa mi podarilo kúpiť prvý darček, žeby som sa konečne polepšila :) a nenechávala si to na poslednú chvíľu?
PS2: .... deti si spapajú prvú čokoládku na adventnom kalendári  a  nám dospelým asi uvarím .... varené víno!
Ilustrácia:Susan Branch

Komentáre

  1. veru veru, aj my uz zhrname darceky a lepsie povedane, uz len doladujeme posledne darcekove drobnosti.. ja uz som si predbezne naplanovala aj pecenie. Varenie sa ma tento rok az tak netyka, lebo budeme u svokrovcov a tak mozno budem len pomocna sila,takze pohodu mi narusa jedine predvianocne ucenie na zapocty a skusky :D

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Marysity, k dolaďovaniu mám ešte ďáááleko :), poznám susedu, ktorá už má určite aj tie darčeky pobalené (Olinka, to je každoročná závisť), držím palce na skúšky!

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Ivka, máš pravdu, ale akosti to moje nadšenie, ktoré som mala po iné roky tak trochu vyprchalo. Niektoré darčeky musím ešte dokúpiť, ale už viem čo. Podobne ako ty aj ja si každý rok píšem čo komu kúpim, čo budem piecť, kedy čo budem pratať. Ja som tým plánovaním posadnutá. No ja mám oproti tebe aj tu výhodu, že ja mávam pred sviatkami dovolenku, takže to mám určite ľahšie. A smutne musím konštatovať, že na tvoje kulinárske umenie nemám, ale čo to som z tvojho blogu odkukala a teraz sa tým pýšim. Takže ďakujem za skvelé recepty.

    OdpovedaťOdstrániť
  4. vianočné zoznamy si píšem pravidelne už niekoľko rokov :)) ... dokonca si píšem presne, čo treba ktorý deň urobiť, upiecť alebo vybaviť, aby som všetko do Vianoc stihla :))

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Chlieb

Tento recept pozná celý svet. Okrem mojej sestry :), aj preto ho tu dávam. Pod názvom  chlieb bez miesenia. Jeho príprava je tak neuveriteľne jednoduchá, že sa tomu ani nečudujem. Príprava bola zverejnená ( aj na videu)  na   www.nytimes.com  už v roku 2006. Takže, ak ste ho doteraz neupiekli  a túžite položiť na stôl domáci chlieb, bez toho aby ste vstávali na zamiesenie cesta  o 4 hodine ráno, ako naše babičky, smelo do toho.                                                                    CHLIEB bez miesenia 3 hrnčeky chlebovej múky, ja som použila T650 + trochu na poprášenie (1hrnček=250ml) 1/4 ČL sušeného droždia 1 a 1/4 ČL soli 1 a 1/4 pohára vody liatinový hrniec s pokrievkou, ak nemáte dobre poslúži aj sklenená misa s pokrievkou 1. Do nádoby dáme múku, droždie, soľ a premiešame. Pridáme vodu a premiešame. S miešaním to nepreháňajme, pre lepšie pochopenie si pozrite video. Potom cesto prikryjeme potravinovou fóliou a necháme v pokoji pri teplote cca 21 °C kysnúť 1

Brownies

foto od môjho muža -Kojšov-ružičky na záhrade                                                               je myslím dobrá voľba na upršaný prázdninový deň. Pôvodne som síce mala zámer upiecť nejaký svieži ovocný, ale všetko ovocie bolo pojedené a v šuflíku na mňa už dlhšie poškulovali čokolády na to určené.                                                 BROWNIES                                                                                        na malý plech                                                  300 g kvalitnej 74% čokolády     110 g masla                                                                       3   vajcia         90 g hladkej múky      1  pohár  hnedého cukru (môžte aj 3/4 pohára)                                                                                       1 ČL prášku na pečenie                                                                         Čokoládu + maslo rozpustíme nad parou. Necháme vychladnúť. Vymixujem

Čerešňový

 koláč upiecť v tomto, čerešňovom čase , je vlastne povinnosť :). Aby som si vykompenzovala výčitky, že vlastne načo sladké (?), použila som na miesto klasickej hladkej múky, múku ryžovú. A bolo to výborné.                                               Čerešňový koláč z ryžovej múky                          2 vajcia  2 banány-skôr prezreté  1 1/2 pohára ryžovej múky  1 pohár hnedého cukru  1/2 pohára masla izbovej teploty  1 ČL sódy bikarbóny  čerešne 1. Vajcia + cukor vyšľaháme do penista.   2. Postupne pridávame rozpučené banány, múku a maslo. 3. Nakoniec pridáme sódu a navrch poukladáme očistené čerešne. Pridať môžete aj zopár so stopkou. 4. Zmes vylejeme do vymazanej a múkou vysypanej formy. Pečieme na 200°C cca 30-40 minút.