Priznám sa, že čo bolo pred niekoľkými rokmi vcelku milé - myslím teraz našich mobilných operátorov a ich vianočné pospevovačky, posledné roky ich "hity" sťažka predýchavam. Tentokrát začali už koncom októbra. Vianoce by mali začať v decembri, aspoň v obchodných domoch a televíznych reklamách.
Myslím ale, že toto je z iného súdka a nakoniec si to pozrieť môžete aj nemusíte :
Tento recept pozná celý svet. Okrem mojej sestry :), aj preto ho tu dávam. Pod názvom chlieb bez miesenia. Jeho príprava je tak neuveriteľne jednoduchá, že sa tomu ani nečudujem. Príprava bola zverejnená ( aj na videu) na www.nytimes.com už v roku 2006. Takže, ak ste ho doteraz neupiekli a túžite položiť na stôl domáci chlieb, bez toho aby ste vstávali na zamiesenie cesta o 4 hodine ráno, ako naše babičky, smelo do toho. CHLIEB bez miesenia 3 hrnčeky chlebovej múky, ja som použila T650 + trochu na poprášenie (1hrnček=250ml) 1/4 ČL sušeného droždia 1 a 1/4 ČL soli 1 a 1/4 pohára vody liatinový hrniec s pokrievkou, ak nemáte dobre poslúži aj sklenená misa s pokrievkou 1. Do nádoby dáme múku, droždie, soľ a premiešame. Pridáme vodu a premiešame. S miešaním to nepreháňajme, pre lepšie pochopenie si pozrite video. Potom cesto prikryjeme potravinovou fóliou a necháme v pokoji pri teplote cca 21 °C kysnúť 1
foto od môjho muža -Kojšov-ružičky na záhrade je myslím dobrá voľba na upršaný prázdninový deň. Pôvodne som síce mala zámer upiecť nejaký svieži ovocný, ale všetko ovocie bolo pojedené a v šuflíku na mňa už dlhšie poškulovali čokolády na to určené. BROWNIES na malý plech 300 g kvalitnej 74% čokolády 110 g masla 3 vajcia 90 g hladkej múky 1 pohár hnedého cukru (môžte aj 3/4 pohára) 1 ČL prášku na pečenie Čokoládu + maslo rozpustíme nad parou. Necháme vychladnúť. Vymixujem
koláč upiecť v tomto, čerešňovom čase , je vlastne povinnosť :). Aby som si vykompenzovala výčitky, že vlastne načo sladké (?), použila som na miesto klasickej hladkej múky, múku ryžovú. A bolo to výborné. Čerešňový koláč z ryžovej múky 2 vajcia 2 banány-skôr prezreté 1 1/2 pohára ryžovej múky 1 pohár hnedého cukru 1/2 pohára masla izbovej teploty 1 ČL sódy bikarbóny čerešne 1. Vajcia + cukor vyšľaháme do penista. 2. Postupne pridávame rozpučené banány, múku a maslo. 3. Nakoniec pridáme sódu a navrch poukladáme očistené čerešne. Pridať môžete aj zopár so stopkou. 4. Zmes vylejeme do vymazanej a múkou vysypanej formy. Pečieme na 200°C cca 30-40 minút.
Komentáre
Zverejnenie komentára