Preskočiť na hlavný obsah

Na špagetový večer



                Na dnešný špagetový  večer som pripravila túto tortu. Je to mix viacerých receptov z internetu. Neľakajte sa, namiesto kvietka tam bude šľahačka.
           
    Čokoládová torta (skoro sacherová)                  
..............................................
  6   vajec
210 g masla
210 g práškového cukru
210 g čokolády na varenie
165 g hladkej múky
  1ks vanilkový cukor
  1   prášok do pečiva
      marhuľový džem - zohriať
Na polevu:
200 g  cukru!-môj bože áno
125 ml vody
150 g  čokolády
.......................................................... 
 1. Maslo + cukor + žĺtky vymiešame do penista, pridáme roztopenú - nie horúcu čokoládu, zamiešame, pridáme múku (najlepšie preosiatu), nakoniec pridáme prášok do pečiva. Úplne na koniec pridáme nie veľmi pevný sneh zo 6 bielkov. Zmes vylejeme do tortovej formy, na dno tortovej formy odporúčam papier na pečenie. Pečieme na 200 °C cca 50 min. - 1 hod., sledujte, každá rúra je iná.
2. Upečenú a vychladnutú tortu rozrežeme na 3 diely. Ja (teda manžel) som ju rozrezala na 2 diely.  Každý plát som potrela zohriatým marhuľovým džemom a potom celú tortu - vrch aj boky.(Možno keby som ju  nepotrela celú, poleva by pôsobila krajšie, ale možno by potom bola suchá)
Pripravíme si polevu - cukor varíme vo vode do rozpustenia, pridáme čokoládu - vymiešame do hladkej hmoty. Polejeme vrch + boky torty. Dáme vychladnúť a stuhnúť, najlepšie do druhého dňa. Podávame so šľahačkou.

                                          Peknú stredu!
                                                    


Komentáre

  1. Ivanka, torta sa ti krásne vydarila, si šikuľka! :-)...a krásne dni aj Tebe! :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Ywett,ooó od takej pekárky pochvala poteší.Pekný víkend!

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Chlieb

Tento recept pozná celý svet. Okrem mojej sestry :), aj preto ho tu dávam. Pod názvom  chlieb bez miesenia. Jeho príprava je tak neuveriteľne jednoduchá, že sa tomu ani nečudujem. Príprava bola zverejnená ( aj na videu)  na   www.nytimes.com  už v roku 2006. Takže, ak ste ho doteraz neupiekli  a túžite položiť na stôl domáci chlieb, bez toho aby ste vstávali na zamiesenie cesta  o 4 hodine ráno, ako naše babičky, smelo do toho.                                                                    CHLIEB bez miesenia 3 hrnčeky chlebovej múky, ja som použila T650 + trochu na poprášenie (1hrnček=250ml) 1/4 ČL sušeného droždia 1 a 1/4 ČL soli 1 a 1/4 pohára vody liatinový hrniec s pokrievkou, ak nemáte dobre poslúži aj sklenená misa s pokrievkou 1. Do nádoby dáme múku, droždie, soľ a premiešame. Pridáme vodu a premiešame. S miešaním to nepreháňajme, pre lepšie pochopenie si pozrite video. Potom cesto prikryjeme potravinovou fóliou a necháme v pokoji pri teplote cca 21 °C kysnúť 1

Brownies

foto od môjho muža -Kojšov-ružičky na záhrade                                                               je myslím dobrá voľba na upršaný prázdninový deň. Pôvodne som síce mala zámer upiecť nejaký svieži ovocný, ale všetko ovocie bolo pojedené a v šuflíku na mňa už dlhšie poškulovali čokolády na to určené.                                                 BROWNIES                                                                                        na malý plech                                                  300 g kvalitnej 74% čokolády     110 g masla                                                                       3   vajcia         90 g hladkej múky      1  pohár  hnedého cukru (môžte aj 3/4 pohára)                                                                                       1 ČL prášku na pečenie                                                                         Čokoládu + maslo rozpustíme nad parou. Necháme vychladnúť. Vymixujem

Čerešňový

 koláč upiecť v tomto, čerešňovom čase , je vlastne povinnosť :). Aby som si vykompenzovala výčitky, že vlastne načo sladké (?), použila som na miesto klasickej hladkej múky, múku ryžovú. A bolo to výborné.                                               Čerešňový koláč z ryžovej múky                          2 vajcia  2 banány-skôr prezreté  1 1/2 pohára ryžovej múky  1 pohár hnedého cukru  1/2 pohára masla izbovej teploty  1 ČL sódy bikarbóny  čerešne 1. Vajcia + cukor vyšľaháme do penista.   2. Postupne pridávame rozpučené banány, múku a maslo. 3. Nakoniec pridáme sódu a navrch poukladáme očistené čerešne. Pridať môžete aj zopár so stopkou. 4. Zmes vylejeme do vymazanej a múkou vysypanej formy. Pečieme na 200°C cca 30-40 minút.