Preskočiť na hlavný obsah

Prstom na mape

     
Keď som vás pred pár dňami spýtala (pri príležitosti možnosti výhry knihy - pozri príspevok zo dňa 27.12.2012),   kde by ste radi vycestovali, ak by vás neobmedzovali financie, čas, okolnosti ......  premietli sa  mi  moje cestovateľské sny  reálne aj nereálne aj miesta ktoré som už aj videla, ale rada sa vrátila. Snívanie neškodí, aspoň v rozumnej miere :).


                                                                           ALJAŠKA
Keby som mala možnosť, tak tú by som rada videla v lete. Tuším, že v zime tam ide o život :) aspoň podľa filmov o zlatej horúčke na Klondike :).

PORTUGALSKO
Boli sme tam na dámskej jazde - sestra, dcéra a ja. Nekonečné pláže, oceán a Lisabon, ktorý si zaslúži určite viac ako pol dňa.
                                                                     
                                                                         Grónsko
Stačí sa pozrieť, netreba slov.
                                                                  New york
    Buď ho miluješ, alebo nenávidíš. Nič medzi tým. Som zvedavá, kde by som si ho uložila.
                                                                  Dánsko
   Určite ste počuli, že tam žijú najšťastnejší ľudia na Zemi. Tak, prečo sa k nim nepripojiť :).
                                                              Provensálsko
Prečo? Lebo more,  slniečko, levanduľa, voňavé paradajky, víno, obrazy, nový liatinový hrniec, plátenky, vôňa benzínu, keď auto šplhá do kopcov :), nové náušnice, medúzy ......
                                                                         Rím
lebo káva, káva, káva a potom pizza, pizza, pizza a možno aj obrazy a nové topánky :)
                                                         
                                           Pekný rok 2013 !

Komentáre

  1. Tiež rada cestujem po mape. Láka ma najmä Európa a južná Amerika. Portugalsko a Hrónsko vyzerajú úžasne! Možno keď budem veľká a bohatá... :)

    Peacečka

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Ivanka , vdaka za prijemne cestovanie...:) Do noveho roku prajem vsetko len to najlepsie a nech sa ti splni aspon jeden z tvojich cestovatelskych snov...:)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Dievčatá, tento rok to vyzerá na chalupu, ale dajme sa prekvapiť.
    Adi, ďakujem,aj tebe všetko pekné prajem v roku 2013!

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Chlieb

Tento recept pozná celý svet. Okrem mojej sestry :), aj preto ho tu dávam. Pod názvom  chlieb bez miesenia. Jeho príprava je tak neuveriteľne jednoduchá, že sa tomu ani nečudujem. Príprava bola zverejnená ( aj na videu)  na   www.nytimes.com  už v roku 2006. Takže, ak ste ho doteraz neupiekli  a túžite položiť na stôl domáci chlieb, bez toho aby ste vstávali na zamiesenie cesta  o 4 hodine ráno, ako naše babičky, smelo do toho.                                                                    CHLIEB bez miesenia 3 hrnčeky chlebovej múky, ja som použila T650 + trochu na poprášenie (1hrnček=250ml) 1/4 ČL sušeného droždia 1 a 1/4 ČL soli 1 a 1/4 pohára vody liatinový hrniec s pokrievkou, ak nemáte dobre poslúži aj sklenená misa s pokrievkou 1. Do nádoby dáme múku, droždie, soľ a premiešame. Pridáme vodu a premiešame. S miešaním to nepreháňajme, pre lepšie pochopenie si pozrite video. Potom cesto prikryjeme potravinovou fóliou a necháme v pokoji pri teplote cca 21 °C kysnúť 1

Brownies

foto od môjho muža -Kojšov-ružičky na záhrade                                                               je myslím dobrá voľba na upršaný prázdninový deň. Pôvodne som síce mala zámer upiecť nejaký svieži ovocný, ale všetko ovocie bolo pojedené a v šuflíku na mňa už dlhšie poškulovali čokolády na to určené.                                                 BROWNIES                                                                                        na malý plech                                                  300 g kvalitnej 74% čokolády     110 g masla                                                                       3   vajcia         90 g hladkej múky      1  pohár  hnedého cukru (môžte aj 3/4 pohára)                                                                                       1 ČL prášku na pečenie                                                                         Čokoládu + maslo rozpustíme nad parou. Necháme vychladnúť. Vymixujem

Čerešňový

 koláč upiecť v tomto, čerešňovom čase , je vlastne povinnosť :). Aby som si vykompenzovala výčitky, že vlastne načo sladké (?), použila som na miesto klasickej hladkej múky, múku ryžovú. A bolo to výborné.                                               Čerešňový koláč z ryžovej múky                          2 vajcia  2 banány-skôr prezreté  1 1/2 pohára ryžovej múky  1 pohár hnedého cukru  1/2 pohára masla izbovej teploty  1 ČL sódy bikarbóny  čerešne 1. Vajcia + cukor vyšľaháme do penista.   2. Postupne pridávame rozpučené banány, múku a maslo. 3. Nakoniec pridáme sódu a navrch poukladáme očistené čerešne. Pridať môžete aj zopár so stopkou. 4. Zmes vylejeme do vymazanej a múkou vysypanej formy. Pečieme na 200°C cca 30-40 minút.