Preskočiť na hlavný obsah

Syr

trochu inak. Alebo zdravšia alternatíva obľúbeného vyprážaného syra. 

SYR bez vyprážania
na cca 6 misiek

na základný recept potrebujeme:
300 - 400 g tvrdého syra - smelo aj viac, budú vyššie
200 g šunky
4 vajcia, 4 keramické misky- alebo môžete použiťaj
muffinovú formu - mne z toho vyjde 6 ks
tuk a strúhanka na vymazanie

Syr nastrúhame, šunku nakrájame, misky, alebo formu si vymažeme maslom-tukom a vysypeme strúhankou. Potom už vrstvíme syr, potom šunku, ďalšia vrstva syra, vyklepneme naň vajíčko - mne sa osvedčilo vajíčka vymiešať a zalievať syr už s vymiešanými vajíčkami. POZOR! Misky, resp.muffinový plech vložíme do vyššieho plechu, do ktorého vylejeme vodu cca približne do polovice misiek. Pečieme asi 25-30 minút pri teplote 200 °C. 
Pečieme do zlatista.
.......
Ako som uviedla ide o základný recept, ja ho obmieňam, ak mám menej syra, pridám ako na fotkách vidieťnamiesto šunky popražené šampiňóny, udusenú zeleninu, bylinky ..... čo máte v chladničke, resp.čo máte radi. Vlastne so šunkou som ich pripravovala asi len raz. Výborné sú aj čisto syrové, vtedy použite najmenej  400 g syra. 
 




                                                                         Dobrú chuť!

Za recept ďakujem, myslím,stránke naničmama.sk

Komentáre

  1. ahoj, no vypadá to skvostně a chutně díky za recept.Vyzkouším.Ježeček byl moc hezký návštěvník. Hezké májové dny Libuše.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Libuše, vyskúšaj, nie je čo pokaziť.Aj tebe krásny máj!

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára

Obľúbené príspevky z tohto blogu

Chlieb

Tento recept pozná celý svet. Okrem mojej sestry :), aj preto ho tu dávam. Pod názvom  chlieb bez miesenia. Jeho príprava je tak neuveriteľne jednoduchá, že sa tomu ani nečudujem. Príprava bola zverejnená ( aj na videu)  na   www.nytimes.com  už v roku 2006. Takže, ak ste ho doteraz neupiekli  a túžite položiť na stôl domáci chlieb, bez toho aby ste vstávali na zamiesenie cesta  o 4 hodine ráno, ako naše babičky, smelo do toho.                                                                    CHLIEB bez miesenia 3 hrnčeky chlebovej múky, ja som použila T650 + trochu na poprášenie (1hrnček=250ml) 1/4 ČL sušeného droždia 1 a 1/4 ČL soli 1 a 1/4 pohára vody liatinový hrniec s pokrievkou, ak nemáte dobre poslúži aj sklenená misa s pokrievkou 1. Do nádoby dáme múku, droždie, soľ a premiešame. Pridáme vodu a premiešame. S miešaním to nepreháňajme, pre lepšie pochopenie si pozrite video. Potom cesto prikryjeme potravinovou fóliou a necháme v pokoji pri teplote cca 21 °C kysnúť 1

Brownies

foto od môjho muža -Kojšov-ružičky na záhrade                                                               je myslím dobrá voľba na upršaný prázdninový deň. Pôvodne som síce mala zámer upiecť nejaký svieži ovocný, ale všetko ovocie bolo pojedené a v šuflíku na mňa už dlhšie poškulovali čokolády na to určené.                                                 BROWNIES                                                                                        na malý plech                                                  300 g kvalitnej 74% čokolády     110 g masla                                                                       3   vajcia         90 g hladkej múky      1  pohár  hnedého cukru (môžte aj 3/4 pohára)                                                                                       1 ČL prášku na pečenie                                                                         Čokoládu + maslo rozpustíme nad parou. Necháme vychladnúť. Vymixujem

Čerešňový

 koláč upiecť v tomto, čerešňovom čase , je vlastne povinnosť :). Aby som si vykompenzovala výčitky, že vlastne načo sladké (?), použila som na miesto klasickej hladkej múky, múku ryžovú. A bolo to výborné.                                               Čerešňový koláč z ryžovej múky                          2 vajcia  2 banány-skôr prezreté  1 1/2 pohára ryžovej múky  1 pohár hnedého cukru  1/2 pohára masla izbovej teploty  1 ČL sódy bikarbóny  čerešne 1. Vajcia + cukor vyšľaháme do penista.   2. Postupne pridávame rozpučené banány, múku a maslo. 3. Nakoniec pridáme sódu a navrch poukladáme očistené čerešne. Pridať môžete aj zopár so stopkou. 4. Zmes vylejeme do vymazanej a múkou vysypanej formy. Pečieme na 200°C cca 30-40 minút.