poznáte to, aby bol rýchly, trochu zdravý a chutný. Voľba padla na tento:
Mrkvový koláč
2 mrkvy (spolu 300g) jemne nastrúhať
1 1/2 pohára (225g) polohrúbej múky
1/2 ČL mletej škorice
1/2 pohára hnedého cukru
3/4 pohára (185ml) oleja
1/2 pohára zlatého sirupu (125ml)
3 vajcia
1 kypriaci prášok do pečenia
1 ČL vanilkového extraktu
oriešky - ja som použila lieskové, množstvo a druh podľa chuti
Poleva: 250 g tvarohu - jemného
120 g masla
1 pohár práškového cukru - aj menej podľa chuti
pravú vanilku
1. Najprv si na jemno nastrúhame mrkvu. Necháme bokom a nastavíme rúru na 180 °C. Zmiešame sypké suroviny spolu, t.j. múku, škoricu, kypriaci prášok a orechy.
2. V druhej miske vymixujeme hnedý cukor, olej, zlatý sirup, vajíčka a vanilkový extrakt, aby sa nám všetky suroviny pekne prepojili.
3. Pridáme k nim sypkú zmes, nakoniec aj nastrúhanú mrkvu. Mrkvovú zmes vylejeme do tortovej formy, na dno dáme papier na pečenie a boky vymažeme tukom a vysypeme hrubou múkou. Pečieme cca 50 minút - až hodinu. Skúšame špáradlom, ak je špáradlo čisté je upečené. Tortu dáme vychladnúť a medzitým si pripravíme polevu. Tvaroh + zmäknuté maslo + cukor + vanilku vymixujeme do hladka a dáme na tortu.
Mrkvový jsem kdysi zkoušela, no nic moc .... tenhle vypadá lákavě, bych mohla zkusit ještě jednou:-))
OdpovedaťOdstrániťAjka
Ajka, ja som "koštovala" viaceré, suchšie, mokrejšie, korenejšie, orechovejšie,citrusovejšie, tento recept je taký chuťový stred, myslím :).Pekný deň.
OdpovedaťOdstrániť