Najobľúbenejší koláč tohtoročných Vianoc môjho syna.
Gaštanovo čokoládové koláčiky
za inšpiráciu veľmi ďakujem :Ivetke
225 g gaštanovej múky, alebo hladkej múky
225 g čokolády 70%
60 g masla
50 g trstinového cukru
2 veľké vajcia
1 ČL kypriaceho prášku
štipka soli
Na obaľovanie:
trstinový cukor
práškový cukor
1. Čokoládu s maslom roztopíme v nádobke s dvojitým dnom. Zmes necháme vychladnúť do izbovej teploty.
2. Vajcia s cukrom vyšľaháme do penista.
3. Vychladnutú čokoládovú a vajcovú zmes spolu premiešame. Pridáme preosiatú múku, soľ a kypriaci prášok.
4. Vytvoríme tuhé cesto, ja som ho vymiešala pomocou mixéra. Zabalíme ho a dáme odpočinúť najmenej na tri hodiny do chladničky, najlepšie cez noc.
5. Po vybratí z chladničky je cesto veľmi tuhé, tak ho necháme trochu zmäknúť. Pripravíme si dva taniere, jeden s trstinovým a druhý s práškovým cukrom.Vytvarujeme guličky veľkosti vlašského orecha. Pri obaľovaní v cukre som si pomohla s jedným vymiešaným bielkom, do ktorého som si namáčala guľky, lepšie sa potom nalepil najprv trstinový a potom práškový cukor. Časť guličiek, som nechala bez cukru.
6. Plech si vyložíme papierom na pečenia a pečieme na 170°C približne 10 minút.
Komentáre
Zverejnenie komentára