Na uliciach, na cestách -včera cestou z práce som videla tri nabúrané autá, v obchodoch aj v práci vrcholí predvianočný zhon. Chladničky začínajú pripomínať zásobáreň na prežitie aspoň troch snehových kalamít. Dopekajú sa suché trvanlivé koláčiky. Ja som tieto orechové napiekla pred pár dňami, ak máte niekoho, kto nemôže múku, výborná voľba. Len toho cukru by mohlo byť pomenej. Nabudúce trochu uberiem, ale inak odporúčam.
DOLCI DI NOCI alebo Orechové sušienky
recept z Gurmetu 7-8/2016
na 20 -25 ks
500 g pomletých vlašských orechov
400 g kryštálového cukru, ja som použila trstinový-ja viem, šialené množstvo,ale Vianoce sú raz do roka
2 ks vajec
kôra z citróna
vanilková aróma - pár kvapiek - ja som nedala
trstinový cukor na obalenie
1. Orechy zmiešame s cukrom, žĺtkami a citrónovovou kôrou.
2. Bielky vyšľaháme do tuha a vmiešame do orechovej hmoty.
3. Zo vzniknutej hmoty tvarujeme guličky veľkosti vlašského orecha, ktoré potom obalíme v trstinovom cukre a navrch dáme kúsok vlašského orecha.
4. Pečieme v rúre vyhriatej na 180°C približne 15 minút.
Komentáre
Zverejnenie komentára